Saveti

Vodič za kosu: Kako izračunati dužinu kose?

kako izračunati dužinu kose

“Žena koja menja svoju frizuru, sprema se na promenu u svom životu”, jedan je od citata večite inspiracije među ženama širom sveta – Koko Šanel.

Sigurni smo da vam se često desilo da kada odete kod frizera dođete sa željom za određenom frizurom sa kojom želite da napustite salon. Međutim, desi se to da niste uspeli da to isto približite vašem frizeru. A do toga dolazi zato što ono što mi kažemo može i ne mora da se složi sa onim kako naš frizer doživljava određenu dužinu kose. Kako izračunati dužinu kose?

kako izračunati dužinu koseZanimljivosti koje ukazuju koliko je duga tvoja kosa

Da li ste znali da kratka kosa podrazumeva dužinu do 10 cm, srednja dužina kose do 35 cm (tačnije do ramena), duga kosa do 45 cm, a sve preko toga spada u extra dugu kosu. Možda će vam sad biti jasnije zašto dolazi do logičnog nesporazuma u salonu.

Balajaž kao idealna kolorizacija kose

Ako ste planirali da isprobate neku od tehnika kolorizacije kose, kao što je npr. balajaž imajte na umu da će on idealno pristajati svima. Zašto to kažemo? Imate kratku kosu, a želite ombre? Alternativa za to je upravo balajaž tehnika. Bilo da imate kratku bob frizuru ili extra dugu kosu balajaž je iedalna tehnika za vas. Naša preporuka jeste da što je duža kosa to je izvlačenje pramenova kreativnije. Već smo pisali o tome kakav balajaž odgovara tvom obliku lica, a taj blog možeš pročitati OVDE.

Ako želite da skratite šiške obavezno pogledajte naš tekst za vodič za šiške tj. kako da odaberete idealne šiške prema vašem obliku lica. Tekst o tome pročitajte OVDE.

Sada kada si saznala koja dužina kose pripada kratkoj, srednjoj, dugoj i ekstra dugoj kosi pogledaj na našem sajtu koje sve usluge nudimo za tvoju dužinu. Celokupan cenovnik usluga je dostupan OVDE.

Do neke naredne inspirativne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com