Saveti

Kako odabrati prave šiške za vaš oblik lica?

šiške za vaš oblik lica

Dodavanje šiški na vašu frizuru može biti jednostavan način da promenite svoj izgled i osvežite kosu. Ukoliko nemate još uvek predstavu kakve šiške biste poneli pred vama je kratak vodič kako odabrati prave šiške za vaš oblik lica.

šiške za okruglo liceOkruglo lice

Ako je vaš oblik lica okrugao veliko NE su ravno ošišane šiške jer bi one još više naglasili „punoću“ vašeg lica. Veoma često se dame sa ovim oblikom plaše da eksperimentišu sa šiškama, ali to ne treba da bude tako. Laskav izbor za vas su guste šiške koje su ošišane bočno i dužine su do pola obraza. Ova vrsta šišanja šiški pod uglom daje na dužini vašeg lica.

šiške za ovalno liceOvalno lice

Vi ste prava srećnica ukoliko spadate u grupu onih dama koje imaju ovalni oblik lica. Ako se pitate zašto, odgovor je taj da vama odgovara bilo kakav oblik šiški da ponesete. Možete eksperimetisati sa oblicima i stilizovanjem šiški, sve zavisi od vašeg ukusa koji ćete izbor na kraju napraviti. Isprobajte više varijante, a onda neka ponesite one šiške koje čine da se lepo osećate.

šiške za pravougaono licePravougaono lice

Nikako za vas nisu kratke šiške – to je najvažnije pravilo kojeg treba da se pridržavate. Isprobajte duži oblik šiški koje su do pola vaših obrva ili ih pak prekrivaju. Nosite ih kao ravne, sklonjene u stranu ili pak razdeljene na dva dela po sredini čela. Ovako pune šiške napraviće pravu simetriju i ravnotežu kada je oblik lica u pitanju. Zato je bitno to da šiške budu ošišane bar do sredine obrva jer će „omekšati“ crte lica.

šiške za izduženo liceIzduženo lice i lice sa visokim čelom

„Baby bangs“ nikako nisu za vas jer vam dodatno mogu učiniti lice dužim nego što ono zaista i jeste.  Birajte duže ošišane šiške koje će „omekšati“ vaše crte lica sa strane, a ako si sklona eksperimentisanju napravi ih sa više stepena. Ukoliko niste ljubitelji stepenova najidealnije šiške su za vas ravne šiške. One će učiniti da vaše lice vizuelno skratite. Ako imate visoko čelo birajte polukružne šiške sa pramenovima sa strane koji doitču jagodice.

šiške za srcoliko liceSrcoliko lice

Izbegavajte pune ravne šiške jer bi one mogle da naglase široko čelo. Izaberite slojevite bočne šiške koje će skrenuti pažnju dodatno na vaše oči. Ovaj oblik lica ima naglašen gornji deo, gde je čelo šire, a brada uža što zajedno daju oblik srca. Odaberite šiške do obrva na jednu stranu, koje vašem licu daju asimetriju, ublažiće određene crte lica i ujedno vam dati mladolik izgled.

Savetujemo vam da na svake dve do tri nedelje osvežite vaše šiške i redovno ih skraćujete.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com