Saveti

Ponesite razdeljak prema obliku lica

razdeljak prema obliku lica

Pored toga što smo vam otkrili koje su to frizure idealne za vaš oblik lica, kao i kakve šiške vam najviše odgovaraju ostalo je da se osvrnemo na razdeljak kose. Oblik lica koji imate je ključan za odgovore na sva ova pitanja.

Negde je najjednostavniji način da osvežite svoj izgled upravo promena razdeljka na koji delite kosu. Svakoj osobi se kosa prirodno deli na neki način, ali da li ste se zapitali da li je to i najidealniji razdeljak koji vam odgovara.

Ponesite onaj razdeljak koji će vaše crte lica istaći na najlepši mogući način. Poznati stilisti su otkrili glavne smernice kojima treba da se vodite pri promeni razdeljka, tj. nošenju onog savršenog za vas.

razdeljak prema obliku licaSrcolik oblik lica

Poznati frizeri ističu da je karakteristično za ovaj oblik lica što se on širi u predelu obraza. Razdeljak na sredini odgovara upravo njima, ali samo ako imate dugu kosu. Ako je vaša kosa kratka ili je stepenasto ošišana do ramena to ipak ne bi bilo poželjno. U tom slučaju dubok bočni razdeljak treba da birate. Na ovaj način če deo kose padati preko čela i obraza te će vam lice izgledati uže.

okrugli oblik lica frizureOkrugli oblik lica

Ako imate okruglo lice, najbolje je da razdeljak nosite na sredini. Time ćete stvoriti iluziju dužine i simetrije. Takođe, razdeljak na sredini će učiniti da izgledate mršavije. Ukoliko vam je kosa često pokupljena u rep ponesite ovakav razdeljak uz nekoliko izvučenih pramenova napred. Baš iz ovog razloga ne preporučujemo vam da nosite šiške.

kockasti oblik lica i razdeljak koseKockasti oblik lica

Dubok bočni razdeljak učiniće da vaše crte lica izgledaju mekše. Idealno mesto razdeljka je iznad luka vaših obrva. Za vas koji imate kockast oblik lica nikako ne dolazi u obzir da nosite razdeljak na sredini. Preporučujemo vam da razdeljak napravite dok vam je kosa mokra i tako je sušite jer ćete postići prirodniji i lepši izgled.

ovalni oblik lica i idealan razdeljak koseOvalni oblik lica

I za kraj smo ostavili ovalni oblik lica koji ste do sada naučili da je i najidealniji. Upravo zbog toga što i kada je reč o frizurama, šiškama pa i razdeljku dozvoljeno vam je da eksperimentišete. Igrajte se sa promenom razdeljka, pa čak vam i cik cak razdeljak na sredini može pristajati savršeno.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com