Saveti

Najbolje frizure za svaki oblik lica

frizure za svaki oblik lica

Postoji šest različitih oblika lica i ne pristaje baš svaka frizura svakom od tih oblika. Vreme je da saznate koje su to frizure koje najviše pristaju vašem obliku lica.

frizure za okrugli oblik licaOkruglo lice

Za vaš oblik lica tvrde da je neophodna ženstvena frizura, poput mekih lokni i talasa. Vaše idealne frizure podrazumevaju kosu dužine ispod brade ili duže. Čelo ne bi trebalo da prekrivate, te kosu delite ili na razdeljak po sredini ili prebacite kosu ili šiške unazad kako bi vam čelo bilo otkriveno. Odličan izbor šiški su bočne šiške na dužoj kosi ili slojevite šiške sa strane na kraćoj kosi. Stepenasti slojevi kose učiniće da vaš oblik lica izgleda duži. Frizure koje daju volumen ne preporučujemo za vaš oblik lica.

Asimetrični lob je dobar dobar izbor, nošen sa ravnom kosom ili sa blagim talasima i dubokim razdeljkom sa strane. Stilovi koji su bili moderni tokom šezdesetih su laskav izbor za vas. Najbolje je nositi talase i lokne počevši od visine nivoa uha. Visoki konjski rep i punđe nadogradite ukosnicama kako biste pramenove koji su kraći pokupili sa stane. Trik da vizuelno smanjite širinu lica je da uvek ostavite mali deo kose netaknut na jednoj strani lica. Od kraćih frizura preporučujemo kratak pixie cut sa blagim volumenom na vrhu.

Najbolje frizure za vas su: slojevite šiške, kratke frizure sa volumenom na potiljku, duga kosa sa šiškama, frizure koje daju dužinu licu i lob frizura sa volumenom.

frizure za ovalni oblik licaOvalno lice

Ukoliko si dama koja ima ovaj oblik lica onda znaj da možeš biti odvažna prilikom izbora frizure. Sa tako savršenim proporcijama lica i izraženim jagodicama možeš eksperimentisati. Tebi odlično pristaju veoma kratke frizure, kovdže i lepršave duge lokne, kosa koja je podignuta visoko ili blago ispod temena – gotovo sve frizure.

Predlažemo da birate frizure koje otkrivaju vaše crte lica. Ukoliko nosite puštenu kosu, možete jednu stranu zakačiti šnalama i skloniti je iza uha te tako naglasiti vaše lice. Jedino što bismo vam savetovali da izbegavate jesu guste ravne šiške i kosa koja je ošišana oštro ravno.

frizure za pravougaoni oblik licaPravougaono lice

Cilj prilikom izbora frizure neka vam bude da ublažite oštre crte lica. Za vas su idealne frizure koje podrazumevaju dužinu malo iznad ramena, ili pak jako duga kosa. Talasi su pun pogodak za dugu kosu, a ako birate bob onda neka on bude nežan i slojevit.

Talasi puni volumena, i uopšte kovrdže su vaš najbolji izbor jer će ublažiti crte vašeg lica. Ako želite šiške onda se setite kakve je nosila Brižit Bardo i nećete pogrešiti. Ukoliko pak ipak želite da naglasite ošte crte vašeg lica onda su za to idealne frizure poput boba i meki talasi.

frizure za izdruženi oblik licaIzduženo lice

Vašem obliku lica neophodne su tekstura i šiške. Ravno šišana kosa ne odgovara ovom tipu jer čini da lice izgleda još duže. Izbegavajte i dužinu kose do brade. Najbolji izbor su stepenaste frizure koje su pun pogodak. Vama takođe odlično pristaju piksi i bob frizure.

Blagi talasi isto tako pristaju vašem obliku lica naročito ako imate dugu kosu. Obavezno izbegavajte dugačku ravnu kosu sa otkrivenim čelom.

idealne frizure prema obliku lica Srcoliko lice

Ovom obliku lica preporučujemo kovrdže i lokne koje kreću od visine jagodica. Sve frizure koje daju na punoći i volumenu od sredine lica su odličan izbor.

Kosa dužine do ramena je za vas idealna.  Šiške se mogu nositi kratke i duže.

Možete da naglasite svoj suženi oblik lica tako što ćete kosu zavezati u visoki rep.

Preporučujemo vam frizure kao što su bob dužine do brade, dubok razdeljak na kosi i šiške koje ćete nositi sa strane.

idealne frizure prema obliku lica Lice u obliku dijamanta

Ukoliko je vaš oblik lica u obliku dijamanta vama najviše pristaju frizure sa volumenom, kosa sklonjena iza ušiju i stepenaste frizure sa izvijenim krajevima.

Ako volite kratke frizure preporučujemo bob frizure sa volumenom, a ako ste ljubitelj šiški izaberite duge stepenaste. Frizure sa dubokim razdeljkom sa jedne strane su idealne za vaš oblik lica.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com