Saveti

Koja su tri različita tipa kose i kako ih prepoznati?

tri različita tipa kose i kako ih prepoznati

Često se kaže da je kosa kruna ženske lepote. Dugu, sjajnu i svilenu kosu hvalili su bezbrojni pesnici. Mnogim damama je glavni detalj kod fizičkog izgleda upravo kosa. Kosa oslikava žensku lepotu i govori mnogo o ličnosti osobe. Da li vam treba bolji razlog da se od danas više brinete o svojoj kosi? Da bismo joj pružili adekvatnu negu veoma je bitno da znamo kojem tipu kose pripada naša kosa.  Postoje tri tipa, a kom odgovara vaša kosa?

koji je tvoj tip koseMasna kosa

Veoma je uobičajeno da oni koji imaju masnu kožu imaju masnu kosu. Masna koža znači masno vlasište i ako je vaše vlasište masno, vaša kosa će automatski postati masna. A zašto vam je masno vlasište, upravo zbog viška izlučivanja ulja.

Kako prepoznati ovaj tip kose?

Kosa većinu vremena izgleda beživotna. Koliko god je šamponirali, kosa će vam izgledati masna za samo dan ili dva. Višak izlučivanja ulja dovodi često i do peruti što rezultira velikom količinom opadanja kose.

Kakva nega odgovara ovom tipu kose?

Šamponirajte kosu često. Možete je ispirati razblaženim kiselim rastvorom limuna, sirćeta, pa čak i piva. Izbegavajte često dodirivanje kose. Izbegavajte masaže uljem jer ćete tako podstaći više izlučivanja ulja. Odlučite se za hladnu do mlaku temperaturu vode za pranje kose jer topla voda podstiče veću proizvodnju ulja. Izbegavajte nanošenje balzama na korenima kose.

Mi vam preporučujemo kupku Genesis Hydra-Fortifiant koja je namenjena za masnu kosu koja je sklona opadanju. MOŽETE JE PORUČITI OVDE.

Suva kosa

Suva i lomljiva kosa može da ukazuje na poremećaj rada nadbubrežne žlezde. Ako imate suvu kožu, najverovatnije je da ćete imati suvu kosu. To je rezultat nedovoljne proizvodnje sebuma u ​​žlezdama na vašoj glavi.

Kako prepoznati ovaj tip kose?

Suva kosa često se brzo ošćećuje i zbog prekomernog izlaganja suncu, a krajevi kose brzo pucaju. Vaša kosa je sklona prekomernom lomljenju pa i gubitku kose.

Kakva nega odgovara ovom tipu kose?

Hranite kosu uljima za negu. Obavezno je korišćenje balzama i maski za kosu. Uzdržite se od upotrebe alata za stilizovanje kose koliko je to moguće. Izbegavajte često šamponiranje kose jer će to dodatno isušiti kosu. Ukoliko volite sami da pravite maske za kosu negujte je maskom od avokad. Nakon 30 minuta držanja ove maske isperite kosu.

Naša preporuka je intenzivna nega tokom 8h koju pruža noćni serum u kombinaciji sa kupkom i maskom iz Nutritive linije. Sve Nutritive proizvode MOŽETE PORUČITI OVDE.

koji je tvoj tip koseNormalan tip kose

Imate sreće ako imate ovaj tip kose. Kod vas je izražena pravilna pH ravnoteža što je odlična predispozicija da imate sjajnu i zdrasvu kosu. Ovaj tip kose podrazumeva da se posvetite svojoj kosi na vreme na adekvatan način. Hidratacija, zaštita od sunca i pažnja su neophodni kako biste izbegli eventualne probleme sa vašom kosom.

Kako prepoznati ovaj tip kose?

Zdrava kosa koja izgleda negovano. Vi uopšte nemate problema sa peruti i ostalim problemima skalpa.

Kakva nega odgovara ovom tipu kose?

Pored negovanja kose preparatima za negu, vodite računa i o zdravoj ishrani. Uz svako pranje koristite maske za kosu.

Štitite svoju kosu od sunca, a u tome vam najbolji saveznik mogu biti proizvodi iz linije Soleil koju MOŽETE OVDE PORUČITI.

Nadamo se da ste nakon čitanja ovog teksta prepoznali svoj tip kose pomoću ovih jednostavnih saveta. Da biste održali celokupno zdravlje kose, imajte na umu ti to da:

  • Neophodno je da se hranite što zdravije i kroz hranu unosite vitamin B
  • Prirodno sušenje je prednost tokom letnjih meseci
  • Koristite šampone koji su namenjeni baš vašem tipu kose
  • Ne četkajte kosu nikada kada je mokra
  • Redovno skraćujte krajeve svoje kose

Naučite da volite svoju kosu, a ljubav joj pokažite tako što ćete joj pružiti adekvatnu negu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com