Saveti

Saveti za negu kose tokom jeseni

saveti za negu kose tokom jeseni

Iza nas su letnji topli meseci kada je naša kosa bila izložena sunčevim zracima. Samim tim to je dovelo do toga da nam je kosi sada neophodna adekvatna nega i hidratacija. Prohladno jesenje vreme donosi suv i hladniji vazduh a to utiče na izgled vaše kose. Pred vama je pet koraka koji će vam pomoći da vaša kosa izgleda lepo i negovano tokom jeseni.

saveti za negu kose tokom jeseniOdmorite kosu od vezivanja u rep

Ova jednostavna i laka za pravljenje frizura je veoma zahvalna kada nemamo mnogo vremena za stilizaciju kose, a najviše tokom leta kada su visoke temperature. Međutim, previše nošenje konjskog repa može uticati na to da nam kosa puca i lomi se zato treba „odmoriti“ od ove frizure bar tokom jeseni. Umesto vezivanja kose nosite je puštenu ili je pak šnalicama skonite sa lica. Takođe, izbegavajte da vezujete kosu kada odlazite na spavanje.

Šišanje pred jesenje mesece

Osvežite svoju kosu tako što ćete je skratiti za nekoliko cm. Tokom leta kosa je bila izložena sunčevim zracima i visokim temperaturama stoga je neophodno da se rešite ispucalih i suvih krajeva. Što vam je kosa bila duža tokom leta to vam je više i potrebnod a osvežite kosu šišanjem.

Doza hidratacije

Pod obaveznom stavkom tokom pranja kose jeste i da nanesete regenerator ili pak masku za kosu. Birajte masku koja će vašoj kosi dati dovoljno hidratacije i nege od vrhova do krajeva. Regeneratori su takođe veoma bitni da kosu ne biste doveli do toga da vam se mrsi i teško raščešljava zato obratite pažnju da ukoliko ne koristite masku da vam taj korak upotpuni regenerator.

Maska Genesis Reconstituant pruža kosi intenzivnu hidrataciju, a pogodna je za kosu koja je sklona opadanju. Možete je poručiti OVDE.

Nutritive Elixir Ultime regenerator neka se nađe u vašoj jesenjoj beauty rutini jer će učiniti da vaša kosa vrati neophodan sjaj. Možete je poručiti OVDE.

Proizvodi koji štite kosu od toplotnih uređaja

Možda ste od onih koji su često tokom leta kosu sušili bez fena, ali to nije slučaj kada nastupe hladniji jesenji dani. Tu zato nastupaju sprejevi ili pak kreme koje štite kosu od toplotnih alata. Ne samo što će ovi proizvodi učiniti da kosa bude sjajna i negovana nego će je učiniti lakšom za stilizovanje.

Kompletnu nega protiv nemirnih vlasi koje su česta pojava tokom jesenjih dana pružiće sprej Discipline koji možete poručiti OVDE.

Promenite kupku za pranje kose

Izaberite kupku koja odgovara vašem tipu kose. Ukoliko još uvek niste oduševljeni kupkom koju sada koristite obratite pažnju na naš tekst koji smo posvetili kupkama Kerastase koji su broj jedan kada je nega kose u pitanju. Prvi deo teksta o kupkama pročitajte OVDE, a drugi OVDE.

Neka vaša kosa zablista tokom cele jeseni.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com