Saveti

Idealni šampon za tvoj tip kose – 1. deo

šampon za tvoj tip kose

Sigurno ste nebrojani broj puta kupovali različite šampone, a niste imali pozitivne rezultate nakon njegovog korišćenja. Vodili ste se njihovim cenama, savetima prijateljima ili pak savetima koje dobijate u kozmetičkim prodavnicama. Pravo je vreme da zaista saznate šta vašem tipu kose najviše odgovara i tako krenete sa korišćenjem šampona koji je za vas idealan.

šampon za tvoj tip koseTip 1: Normalna kosa

Idealan tip kose jeste normalna kosa. Ovakva kosa se veoma lako češlja, ali i oblikuje. Na dodir je mekana, a na prvi pogled izuzetno sjajna. Ima dovoljno prirodnih ulja što je i sam rezultat njenog prirodnog sjaja. Ovakva kosa gotovo da nema problema nikada sa peruti i jako je kvalitetna. Ono što je s druge strane karakteristično za normalnu kose jeste da ona nije u potpunosti elastična te joj je neophodna odgovarajuća nega kako bi održala zdrav izgled.

Za tebe je idealna – Aura Botanica kupka za kosu koja nežno čisti kosu i daje produženi efekat hidratacije kosi. MOŽETE JE PORUČITI OVDE.

Ukoliko želite da vam kosa izgleda vitalnije za vas je idealna Chronologiste kupka. MOŽETE JE PORUČITI OVDE.

Tip 2: Masna kosa

Ovaj tip kose karakteriše višak sebuma, a šamponi koji vam najviše mogu odgovarati obično u svom sastavu imaju salicilnu kiselinu.  Često se dešava da masan tip kose imaju one osobe kojima je i masna koža lica. Šamponi za ovaj tip kose nisu „agrasivni“ iz tog razloga što se ovakva kosa veoma često pere.

Dešava se da je slučaj da imate masnu kosu koja je sklona peruti, s toga vam preporučujemo kupku Specifique Anti Pelliculaire koju MOŽETE KUPITI OVDE.

Ako je kosa masna, a ujedno se i proređuje kupka za vas je iz nove Genesis linije. PORUČITE JE PUTEM ONLINE SHOPA OVDE.

Tip 3: Suva kosa

Bez obzira da li vaša kosa luči manje sebuma ili imate dehidrirane pramenove izazvane oštećenjem od toplote ili previše čestim farbanjem kose vama je preko potrebna hidratacija kose.

Ako je tvoja kosa suva, ali imaš osetljivo teme kupka DERMO-CALM je za tebe, a MOŽEŠ JE KUPITI OVDE.

Ako je tvoja kosa suva, ali je sklona opadanju izaberi kupku Genesis. MOŽEŠ JE PORUČITI OVDE.

Najbolje rešenje za veoma dehidriranu i suvu kosu je svakako kupka Nutritive koja je dobila nagradu magazina In Style. MOŽEŠ JE PORUČITI ONLINE OVDE.

Linija Aura Botanica je bogata 99% prirodnim sastojcima i odgovara ovom tipu kose. MOŽEŠ JE KUPITI OVDE.

Tip 4: Oštećena kosa

Uglavnom za suvu kosu kažemo da je najviše sklona oštećenju. Duga kosa koja nije adekvatno negovana takođe dovodi do ispucalih vlasi, a kupka RESISTANCE FORCE ARCHITECT će je oporaviti. PORUČITE OVU KUPKU PUTEM NAŠEG ONLINE SHOPA.

Ako imaš beživotnu kosu bez sjaja onda izaberi kupku bogatu uljima, to je kupka Elixir Ultime koju MOŽEŠ PORUČITI OVDE.  Ova kupka sadrži: arganovo ulje, kukuruzno ulje, ulje kamelije i prakaksi ulje.

Tip 5: Tanka kosa

Ovaj tip kose se veoma lako prepoznaje. Kosa izgleda veoma slepljeno jer je njena vlas manjeg prečnika nego što je to normalno. Da biste ovakvoj kosi dali živosti neophodni su joj šamponi koji će obogatiti njene vlasi, a ako se ujedno i farbate za vas je šampon iz linije Reflection. MOŽETE GA KUPITI OVDE.

Ukoliko pak ne tretirate kosu bojama onda izaberite kupku Densifique i PORUČITE JE OVDE.

Uskoro ćete saznati i kakva nega je neophodna za neukrotivu kosu, mešovit tip kose, kosu bez volumena, koja je sklona opadanju kao i za farbanu kosu.

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com