Saveti

Idealni šampon za tvoj tip kose – 2. deo

šampon za tvoj tip kose

Pravo je vreme da saznaš koji šampon je idealan za tvoj tip kose. Već smo ti otkrili u prethodnom tekstu koji su idealni šamponi za normalnu, masnu, suvu, oštećenu i tanku kosu, a koji možeš PROČITATI OVDE.  Idealna nega za neukrotivu kosu, mešovit tip kose, kosu bez volumena, koja je sklona opadanju kao i za farbanu kosu je naša nova tema.

šampon za tvoj tip koseTip 6: Neukrotiva i kovrdžava kosa

Da biste ukrotili ovakvu kosu potrebni su vam preparati koji će je učiniti glatkom. Kupka za frizz kontrolu do 24h jeste iz linije Oleo Relax. MOŽETE JE KUPITI OVDE.

Iskusite glatku kosu bez nemirnih vlasi uz kupku Discipline koji MOŽETE PORUČITI OVDE.

Ako biste pre izabrali neki šampon bez sulfata onda vam preporučujemo iz linije Discipline. Ova kupka kontroliše nemirne vlasi, daje kosi sjaj, a pogodna je za one koji farbaju kosu. KUPKU MOŽETE PORUČITI OVDE.

Tip 7: Mešovit tip

Postoji nekoliko kombinacija mešovitog tipa kose. Antialergijska umirujuća kupka idealna je za osetljivo i suvo teme i normalnu do mešovitu kosu. Specifique Dermo-Calm Vital KUPKU MOŽETE KUPITI OVDE.

Ako imate masan skalp, ali suve krajeve takođe pripradate ovom tipu. Kupka iz pomenute linije, kupka Divalent je odličan izbor za vas. Ova kupka daće odgovarajući balans vašoj kosi. MOŽETE JE PORUČITI NA LINKU OVDE.

Tip 8: Kosa bez volumena

Svi gotovo želimo bujnu kosu sa dosta volumena. Ukoliko tvoja kosa nema dovoljnu gustinu i prirodno je tanka preporučujemo ti Volumifique kupku koja veoma brzo daje kosi efekat gustine. Kupku MOŽETE KUPITI OVDE.

Tip 9: Sklona opadanju i retka kosa

Dešava se da vremenom kosa počinje da se proređuje i da opada, a neko prirodno ima retku kosu. Luksuzni brend za kosu Kerastase ponosno predstavlja liniju koja je rešenje za kosu koja opada. GENESIS KUPKA DOSTUPNA JE OVDE.

Ako imate dugu kosu koja sporije raste ono što će je dodatno ojačati jeste linija Resistance. Kupka iz ove linije vlaća kosi elastičnost i celom dužinom je čini jačom. Kupku MOŽETE KUPITI OVDE.

Tip 10: Farbana kosa

Tretirana kosa zaslužuje posebnu negu. U zavisnosti da li je tvoja kosa tanja ili deblja izaberi kupke iz linije Reflection Chromatique. Obe kupke MOŽEŠ PRONAĆI NA NAŠEM ONLINE SHOPU OVDE.

Kupka za posvetljene krajeve pogodna za sve tipove kose jeste iz linije Blond Absolu. Kupku PORUČITE OVDE. BLOND ABSOLU kupka Violet trenutno neutrališe žute i  bakarne tonove, a dostupna je na ONLINE SHOPU OVDE.

Sada ste na pravom putu da svoju kosu negujete na pravi način.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com