Danas sa vama delimo naših 9 omiljenih frizura sa velikog platna. Izbor je zaista teško napraviti, toliko je sjajnih stilizacija i frizura obeležilo filmsku industriju, da je ovo samo naizgled bio lak zadatak. Često su nam upravo filmovi i poznate dame glavna inspiracija kada biramo novu frizuru. Ipak, postoje one frizure koje možda nisu nosive u svakodnevnoj varijanti, ili su odraz nekog prošlog vremena, ali su svakako očaravajuće, i ako malo bolje pogledate imaju dosta uticaja na aktuelne trendove. Današnji tekst je kombinacija i onih ekstravagantnih i onih frizura koje možemo isprobati prilikom npr. vaše sledeće posete našem salonu. Zašto da ne? Mi smo spremni, a vi?

Za početak klasika. Odri Hepbern i film „Doručak kod Tifanija“. Na trend male crne haljine, velikih naočara i elegantne frizure malo ko može biti ravnodušan. Visoko podignuta i ukrašena efektinim detaljem, ova frizura je pravi klasik. Kirsten Danst kao Marija Antoaneta – ovaj film je sam po sebi bio izazov kako rediteljima tako i stilistima. Romantično, zavodljivo… Zamislite ove talase  u puštenoj varijanti – dobijate jedan od najmodernijih vidova feniranja danas. Elizabet Tejlor i Kleoparta. Da li ste znali da je za ovu ulogu Kleopatre na kastingu bila i sama Odri? Ipak, mislimo da izbor na kraju nije bio pogrešan. Frizura do ramena, kratke šiške, pletenice i detalji – moćno zvuči, a tako i izgleda.

U jednom od prethodnih tekstova dotakli smo se istorije kratke frizure – pročitajte na ovom linku, ako već niste. Jedan od najupečatljivijih momenata je frizura koju je nosila Mia Farou u filmu „Rosemary’s Baby“. Ko bi rekao da se ovako sama ošišala i to makazicama za pedikir? Jednostavna, zavodljiva, puna samopouzdanja – kratka pixie frizura.  „Pretty woman“ smo obožavali zbog fantastičnih autfita Džulije Roberts, Ričarda Gira i predivne prirodne kose pune volumena. Ovakav izgled će uvek biti u modi. Gvinet Paltrou i film „The Royal Tenenbaums“ teško je ne voleti – ženstven ravan, plavi paž. I obratite pažnju na detalj u kosi – neke stvari se opet vraćaju u modu.

Blejk Lajvli važi za jednu od najstilizovanijih dama mlađe generacije. U filmu „The age of Adeline“ ima romantičnu dugu kosu boje meda i zlata, isfeniranu na velike lokne.  Baš nešto što ona inače i nosi, i baš nešto što i vi najviše volite. Još jedna verzija paž frizure ali sa krajevima koji „idu ka licu“ – „Bonnie and Clyde“ i Fej Danavej. I poslednja na listi ikona stila Brižit Bardo i film „Contempt“ koja nam je pokazala da Francuskinje zaista mogu da imaju sve: zanosnu boju, volumen i smisao za detalje.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Write a comment:

Your email address will not be published.