Saveti

Boja kose prema tonu i podtonu kože

nijansa kosa prema tonu i podtonu

Sigurno vam se desilo do sada da vam se dopadne određena boja kose koju vidite na nekome. To ipak ne znači da bi idealno stajala i vama. I ovde ćemo biti potpuno iskreni – odabir boje samo na osnovu onoga što nam se čini lepim i dopada na prvi pogled može biti pravi fijasko i neuspreh u cilju kreairanja idealnog izgleda. Naš stručni tim vam stoji na raspolaganju za svaki stilski savet. Današnja tema je samo mali deo onoga što uživo možete čuti od našeg tima. Lepe vesti su da možete nositi koju god boju želite, ali je važno da pogodite dobru nijansu koja ide uz vaš ton i podton kože.

Kako odrediti podton kože?

Ton kože je ono što je sasvim vidljivo – to je boja tena. S druge strane, podton nije lako vidljiv – njega možete odrediti na dnevnom svetlu na više načina.

– Prvi način – obratite pažnju na vene na unutrašnjosti ručnog zgloba – ako više idu na zeleno, vaša koža je toplog podtona, ako više idu na plavo – defintivno ste hladnog podtona, a ako su negde između ove dve boje – vaš podton je neutralan.

– Drugi način – uzmite jedan komad zlatnog i jedan komad srebrnog nakita – ako vam bolje stoji zlato – vaš pod ton je topli, ako vam bolje pristaje srebro – hladnog ste podtona.

nijansa kosa prema tonu i podtonuTOPLI PODTON KOŽE I IDEALNE NIJANSE KOSE

Nijanse „cool“ ili „ash“ idu uz topli podton kože. U zavisnosti da li želite svetlije ili tamnije nijanse za sebe detaljnije objašnjavamo u nastavku.

Svetlije nijanse kose: Uz svetli porcelanski ten, a topao podton kože, vama će idealno idu boja šampanjca, platinasta plava, srebrno-plava, boja peska. Ovi ledeni tonovi iz kose će neutralisati toplinu kože.

Tamnije nijanse koseTamnije nijanse kose: Ako želite tamniju kosu za vaš topao podton – birajte smeđu ili crvenu hladnog podtona. To su smeđe-crna, burgundy, hladna boja čokolade, kesten, mocha. Ali i crna, teget crna i boja espressa. Hladni tonovi kose dobro izgledaju na koži toplog podtona jer ističu kremaste tonove kože. Važno je da i negu prilagodite novoj nijansi. Ako je vaša nova boja ash, izaberite šampon koji će neutralisati pojavu žutih tonova.

HLADNI PODTON KOŽE I IDEALNE BOJE KOSE

hladni podton nijanse koseKožu hladnog podtona treba istaći i toplijim tonovima u kosi kako biste izbegli „isprani“ izgled. Za vas su warm, honey ili chocolate nijanse. Nevezano od toga da li je vaša koža svetla ili tamna, ne možete pogrešiti ako odaberete topli podton za vašu farbu koji će da izbalansira vaš ružičasti i hladniji ten.

Svetlije nijanse kose: Izaberite zlatno plavu, med plavu, strawberry blond, karamel plavu. Ove nijanse će “ugrejati” vaš izgled.

ćokoladne nijanse koseTamnije nijanse kose: Čokoladni tonovi su kao stvoreni za vas, kao i neutralno smeđe nijanse, boja cimeta i mahagonija, tople crvene koje će neutralisati plavetnilo vaše kože. Ako želite jako tamnu, tamna boja moche ili crno-smeđa će najbolje laskati vašem tenu. Izbegavajte zift crnu.

MASLINASTI PODTON I IDEALNE NIJANSE

maslinasti ten boja koseAko je vaš ten topao i vuče na zelenkaste tonove vaša idealna nijansa treba da neutrališe zelenilo vašeg tena i to pomoću crvenkastih pigmenata.

Svetlije nijansestrawberry blonde ili pepeljasto plava je za vas.

Tamnije nijanse: izbegavajte čiste crvene nijanse, jer će u kontrastu sa njima kože delovati previše zeleno. Preporučujemo vam duboko smeđu. kesten smeđu, ginger ili cimet nijansu.

Vaša Paolla

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *