Saveti

Odabir frizure za venčanje prema venčanici

frizure za venčanje prema venčanici

Nakon odabira savršene venčanice za najlepši i najvažniji dan u vašem životu vreme je za odabir prave i adekvatne frizure. Izbor haljine za venčanje, izbor makeup-a i frizure ne isključuju jedno drugo.

korset venčanica frizure za venčanjaVaša frizura kao i šminka predstavlja zajedno sa haljinom jednu celinu. Postoji veliki broj frizura koji bi vam se verovatno svideo na prvi pogled, ali ti ne znači da vam one najbolje stoje i idu uz haljinu koju ste odabrali. Ovde se možete uvek osloniti na nas, jer smo tu da vam damo najbolji savet kako biste zablistali u punom sjaju.

Predstavljamo vam fizure koje vas pre svega mogu usmeriti na pravi put i inspirisati kada je reč o odabiru prave. Imajte na umu da određen tip haljine zahteva određenu frizuru.

KORSET / TOP VENČANICA

Ovakve haljine su veoma popularne i veliki broj dama se odlučuje baš za njih. Kada govorimo o frizurama koje bi se uz njih najbolje uklopile tu možemo biti kreativni, jer uz njih ide veliki broj frizura. Podignuta kosa u ovom slučaju može lepo da istakne ramena i dekolte. Ako se ipak pitate da je previše kože otkriveno birajte frizure sa ravnom, talasastom puštenom ili polupodignutom kosom. Jedan od naših favorita je svakako moderna pletenica koja “pada” na jednu stranu.

venčanica na jedno rame frizureVENČANICE NA “JEDNO RAME”

Ovaj tip venčanica zahteva stilizovanje frizure na suprotnu stranu od one na kojoj je venčanica. Na ovaj način celokupna haljina dolazi do izražaja. Ipak, naša preporuka je da u ovom slušaju birate podignutu ili polupodignutu kosu. Ukoliko pak želite puštenu kosu vodite računa da koju stranu tela ona treba da “pada”.

venčanica sa otvorenim leđima frizureVENČANICA SA “OTVORENIM LEĐIMA”

Mnoge mlade se odlučuju za ovako moderne venčanice. Bilo da se radi o venčanicama sa potpuno ili delimično otvorenim leđima ili haljinama čija su leđa prekrivena čipkastim detaljima, to je upravo onaj deo koji želite da istaknete. Zato se preporučuje da kosa bude podignuta, ili stilizovana u puštenoj varijanti ali tako da ne prekriva u leđa u potpunosti.

v izrez venčanica frizureVENČANICE SA “V” IZREZOM

Za ljubitelje klasičnih venčanica koje imaju “V” izrez preporučuje se puštena kosa. Ona može imati nekoliko varijanti, stilizovana na jednu stranu, stilizovana na obe strane sa detaljem u kosi, prebačena tako da pada duž leđa ili pak neka kombinacija podignute i puštene kose.

frizure za venčanje prema venčaniciVENČANICE SA “ČAMAC” IZREZOM

Možda najromatičnija venčanica zahteva i takvu frizuru. Venčanice sa “čamac” izrezom uglavnom zahtevaju podignutu ili polupodignutu kosu, na vama je samo da odaberete da li želite zaglađenu kosu, pletenice ili punđu. Ukoliko želite da vam kosa bude puštena neka u tom slučaju nikako ne pada preko grudi.

venčanice uz vrat frizure za venčanje prema venčaniciVENČANICE KOJE “IDU UZ VRAT”

Kada haljina za venčanje ima kragnu situacija je jasna – podignuta ili pokupljena kosa je jedina opcija. Ova haljina zahteva da kragna bude istaknuta i ne želite da “ugušite” svoj izgled puštenom kosom. Zalizana ili pomalo messy, ukrašena detaljima poput šnalica ili cvetića, na vama je da odaberete opciju koja vam se najviše dopada.

Čekamo vas u našoj hair oazi da zajedno kreiramo vaš fantastičan izgled za venčanje!

Vaša Paolla

Izvor fotografija: betrendsetter.com, everzlastdetail.com, beautyundercover.com, pinterest.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *