Wedding blog

10 najboljih pravila za negu kose pre venčanja

pravila za negu kose pre venčanja

Nega kose pre venčanja su naša današnja tema wedding bloga. Ovo su 10 najboljih pravila za negu kose pre venčanja koja biste trebali ispoštovati za idealne rezultate.

Očigledno, ne možete zaboraviti osnovna pravila za negu kose koja važe posebno pre dana venčanja. Na kraju krajeva, želite da vaša kosa izgleda zapanjujuće i da bude glatka, sjajna i meka, zar ne?

Pravila za negu kose pre venčanja:

Hidrirajte i hranite kosu iznutra pravilnom ishranom.

Uzmite u obzir hranu poput nemasnog mesa, ribe, jaja, orašastih plodova i semenki da biste svojoj kosi dali ono što joj je neophodno. Ove namirnice sadrže aminokiseline koje su neophodne za jačanje strukture kose i podsticanje rasta kose. Biotin, takođe poznat kao vitamin B7, takođe igra suštinsku ulogu u rastu kose.

Smanjite procedure koje oštećuju kosu, npr. nadogradnju kose.

Iako ekstenzije mogu biti odličan način da promenite frizuru, one mogu oštetiti vašu prirodnu kosu i čak izazvati gubitak kose ako se ne preduzmu odgovarajuće mere predostrožnosti i nege. Najbolje bi bilo da nekoliko meseci pre zakazanog venčanja skinete postojeću nadogradnju i radite na negovanju vaše prirodne kose.

Na vreme se odlučite za promenu boje.

Nemojte ići na drastičnu promenu bez odlaska na konsultaciju. Takođe, ako želite da postignete određenu nijansu imajte na umu da za neke od njih nije dovoljno jednom ili dva puta da odete na kolorizaciju.

Ne eksperimentišite sa svojom kosom – prepustite profesionalcu da uradi posao.

Eksperimentisanje sa kosom je jedna od naših omiljenih opsesija. Praćenje trendova može nam dati glamurozan izgled, ali takođe može istaći neke od nedostataka koje naša kosa ima. Uvek se posavtujte sa vašim frizerom pre nekog eksperimenta.

Uradite redovne tretmane uljem kako biste vratili prirodnu lepotu vašoj kosi.

Ovaj tretman je posebno koristan za one sa suvom i bez sjajnom kosom, jer može pomoći u poboljšanju opšteg zdravlja i izgleda vaših pramenova. Tu nastupa naš efikasan tretman uljem Elixir Ultime. Više o tretmanima pročitajte OVDE.

Ošišajte vrhove kose, čak i ako imate dugu kosu.

Redovno skraćivanje uklanja ispucale vrhove i sprečava lomljenje. Bez obzira na dužinu i tip vaše kose, možete sebi dati osvežen izgled kako bi vaša kosa izgledala zdravo.

Pružite višestepenu negu kose koristeći različite proizvode.

Višestepena nega podrazumeva proizvode za negu kose i to kupku, negu (balzam/regenerator), maska, serum, leave in krema, ulje za kosu, sprej za oblikovanje kose.

Zaštitite kosu (uglavnom vrhove) od oštećenja.

Sigurno se pitate šta spada u ovaj bitan korak? Hidrirajte kosu, tretirajte je i dok spavate tako što ćete koristiti noćni serum, koristite zaštitne preparate pre korišćenja toplotnih alata za stilizovanje. Takođe, bitni su i profesionalne salonski tretmani, uradite bar jedan u dva meseca. Uvedite zdraviju ishranu jer je i ona ključna za zdrav izgled kose.

Nikada ne zaboravite na negu i čišćenje kože glave.

Pripremiti kosu detoksikacijom, a kožu glave dobrim starim čišćenjem jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti. U osnovi, detoksikacija skalpa je ekvivalent dubinskom čišćenju. Uklanjaju se nečistoće i nagomilani proizvodi za kosu, mrtve ćelije kože i prljavština. U međuvremenu, vaši folikuli kose su odčepljeni, što može pomoći u balansiranju vaših prirodnih ulja i pH nivoa vlasišta. Detoksikacija kose i čišćenje vlasišta su odlični za davanje novog života kosi, obnavljanje folikula dlake i podsticanje zdravog rasta kose.

Tretirajte svoju kosu kao blago o kome morate da se brinete.

I najvažnije, bez obzira u kom ste starosnom dobu – tretirajte vašu kosu sa puno ljubavi i sa adekvatnom negom. Ona će vam biti zahvalna.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla