Transformacija

Otkrivamo koja boja kose ti najviše pristaje

koja boja kose ti pristaje

Kada je u pitanju izbor boje i nijanse kose, vaš profesionalni kolorista će vam pomoći da postignete savršenu kombinaciju za vas, jer je pronalaženje boje kose koja vam najviše odgovara uvek njihov prioritet broj jedan. Da bi vam nova boja odgovarala, vaš kolorista će vam dati savete uzimajući i obzir koje je boje vaš ten, koje su vam bolje oči i kakva je vaša kosa. Dajemo odgovor na jedno od najčešćih pitanja kada je reč o bojenju kose, a to je – koja boja kose ti najviše pristaje?

Crna boja

Najbolje će pristajati ženama, koje prirodno imaju tamnije obrve i kosu kao i tamniji ili maslinasti ton kože. Duboki, bogati tamni tonovi kože dobro se slažu sa svilenkastom, sjajnom crnom kosom. Prava crna dobro funkcioniše sa toplijim tenom. Takođe možete potražiti crne nijanse sa plavim nijansama kako biste dočarali blistav sjaj vaših jagodica.

Svetloplava

Svetloplave boje mogu biti nežne i ženstvene. Ako imaš svetliju kožu i svetle oči, plave ili zelene, ove boje će biti pravi pogodak. Ako imate topao ten, isprobajte plavi ton sa zelenim ili ljubičastim nijansama da biste uravnotežili svoje žute ili zlatne nijanse. Ili, ako imate hladniji ten, čista plava će vas sigurno najbolje upotpuniti.

Platinasto plava

Najbolje pristaje uz svetao ten sa toplim podtonom kože kao i ten koji u sebi ima primese žućkastih podtonova. Svi tonovi kože mogu izgledati sjajno sa odgovarajućom platinom. Većina ljudi pretpostavlja da platina znači samo belu plavušu. To zapravo znači najsvetliju plavušu  — ali platina i dalje može imati neku toplinu ili ružičastu nijansu i još uvek se smatra platinom.

Zlatno plava

Najbolje će pristajati onim damama koje imaju zelene oči kao i devojkama sa toplim podtonom i onim čija koža ima crvenkasti prizvuk. Ove boje su dobre za iscrpljenu kosu kojoj je potrebno osveženje i revitalizovaće vašu kosu i ton kože kako bi ponovo zasijala. Odlučite se za zlatnu boju da biste vratili život preko svetle, sede ili bele kose.

Crvena boja

Idealna za one dame koje su prirodne plavuše. Osobama sa svetlim tenom crvena kosa prirodno odgovara. Ako imate tople podtonove sa bledom kožom, pegama i svetlim očima, onda će vam jagoda plava i bakrenocrvena izgledati fantastično. Ako vaša maslinasta ili smeđa koža ima tople nijanse, vaše najbolje crvene nijanse kose će biti mahagoni crvena i tamno kestenjasta.

Braon boja

Za svetao ten pri korenu kose zadržite tamnije tonove, a na krajevima idite ka zlatnim nijansama. Za taman ten, savetujemo da izaberete nijanse pramenova koje imaju crvenkasti odsjaj. Opšte pravilo je sledeće: topli tonovi za hladne tonove kože i obrnuto. Ako imate neutralne tonove, možete odabrati bilo koju nijansu. Ipak, savetujemo vam da ne idete previše toplo ili previše hladno. Ako imate tople tonove na vašoj koži, hladna svetlosmeđa boja kose će izvući najbolje na vašem tenu.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla