Trendovi

Balajaž trend koji ne izlazi iz mode

balajaž trend u kolorizaciji kose

Da li ste znali da se ova tehnika u izvlačenju pramenova pojavila još sedamdesetih godina prošlog veka u Parizu? Što je tada bio veliki hit u kolorizaciji kose. Više puta smo pisali o njemu, ali s obzirom da je ovo trend koji ne izlazi iz mode uvek nas inspiriše.

balajaž trend u kolorizaciji koseBalajaž trend je popularan iz više razloga

Jedan od njih je i taj što on odgovara bukvalno svakoj ženskoj osobi pa i tipu kose. Moderna tehnika bojenja kose taje joj zaista fenomenalan efekat, takav da izgleda lepo i prirodno. Ako ste od onih osoba koja prati trendove onda vam je poznato da svake godine imamo neke novitete kada je o balajažu reč.

Ova tehnika izvlačenja pramenova je u poslednjih nekoliko sezona jako aktuelna među ženskom populacijom. Ona je efektna, pa tako i jednostavna i odlična za svaku postojeću boju kose. Takođe i dužinu i njenu teksturu. Frizeri vole da kažu da je upotreba balajaža jedna “igra” boja blagih prelaza koja daju osveženje kosi. On naglašava konture lica, a izgleda prirodno. Budite raspoložene da eksperimentišete bilo da ćete pramenove posvetljivati manje ili više.

Balajaž odgovara svakom tipu kose.

Pristaje i na svetloj i na tamnoj kosi. Bilo da ste plavokosa, smeđokosa ili tamnokosa dama vaš frizer će prilagoditi pramenove vašoj boji.

Takođe, bilo da vam je prirodno ravna, talasasta ili kovrdžava kosa ova tehnika će izgledati sjajno svima bez izuzetka.

Kada govorimo o dužini kose balajaž pristaje na svim dužinama osim na vrlo kratkoj ošišanoj kosi poput pixie frizure.

balajaž trend u kolorizaciji koseOno što izdvaja balajaž od drugih tehnika kolorizacije jeste i to što on zahteva mnogo manje održavanja od tradicionalnog farbanja kose. To znači da možete praviti duže pauze između posete vašem salonu, što je veliku plus ukoliko ste od onih prezauzetih žena kojima je prebukiran raspored obaveza. Jer i kada kosa krene da raste i dalje će izgledati lepo, prirodno i negovano.

Balajaž je posebno popularan kod poznatih ličnosti i često ga viđamo i kao jedan od najzastupljenijih trendova na crvenom tepihu. Nakon što su balajaž isprobale Žizel Bundšen, Krisi Tajgen i Džesika Alba primetio se nagli interes za ovu tehniku među ženama širom sveta.

Pisali smo o tome i kakava balajaž možete izabrati i prema obliku svog lica OVDE.

Posetite neki od naših salona i ukoliko još niste isprobajte ovu bezvremensku tehniku izvlačenja pramenova, a mi vam garantujemo da ćete iz salona izaći veoma zadovoljne.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com