Inspiracija

Šta tvoja kosa govori o tebi?

kosa govori o tebi

Ne samo da govor tela i crte lica mogu da otkriju nešto više o vama, nego i vaša kosa može približiti neke vaše karakterne osobine. Pronađite vaš tip kose i uverite se da li ima istine u ovoj tvrdnji.

šta kosa govori o tebiCrvena kosa

Ako imaš crvenu kosu velika je šansa da ste zabavna osoba. Crvena kosa se jedina izdvaja od ostalih sama po sebi bilo da ste prirodna crvenokosa ili se pak farbate u crvenkastu nijansu. Crvena kosa znači da ste zabavni, da ne volite da vam bude dosadno, imate dobar smisao za humor i želite da se stvari lagano odvijaju. Kada je o ljubavi reč uživate u fazi zaljubljivanja. Ponekad znate da budete i kraljica drame. Suprotno tome, takođe možete biti i stidljive i plašite se da budete neprihvaćene.

Kovrdžava kosa

Ako imate kovrdžavu kosu vi ste jedna zabavna i srdačna ličnost. Veoma ste spretni i brzi i najčešće u timu najbrži.  Žene sa kovrdžavom kosom su takođe i velikodušne i imaju tendenciju da im nije problem da rade bilo koji posao. Poseduju tzv. „vatrenu ličnost“ čije osobine uključuju vođstvo, ljubav, strast, dinamičnost, agresivnost, intuiciju, razum i izražajnost. Takođe im je teško da se dugo fokusiraju na jednu stvar. Postoji mogućnost da mogu biti i kraljice drame.

Talasasta kosa

Vi sa talasastom kosom koja je gusta i sjajna ste veoma inovativni i kreativni. Energična ste osoba, snažne volje. Veoma ste emotivni te vaša osećanja mogu biti povređena lakše nego što neko može i da pomisli. Ponekad vam je teško da razgovarate kada vam nije do toga i zato dolazi do sukoba sa sagovornikom. Ukoliko vam je kosa gusta talasasta to znači i da vam treba više prostora i vremena za sebe. Sloboda vam je veoma važna, a isto tako oko sebe volite da imate mali krug ljudi. Ukoliko imate tanku talasastu kosu to znači da treba da sačuvate što više energije za sebe, ali ste i veoma kreativni.

Gusta i tanka kosa

Imati gustu kosu znači da imate jaku snagu volje. Verovatno ste osoba koja ima puno energije, ali i snagu volje, što takođe može značiti da ste tvrdoglavi. Suprotno tome, ako imate tanku kosu, velika je verovatnoća da se izdvajate po tome što želite da štedite svoju energiju.

šta kosa govori o tebi

Ravna kosa

Ako imate ravnu kosu koju uvek uvijate, to može značiti da u svom životu želite više zabave. Vi ste neko ko želi svaku želju da ostvari sa velikim naporom. Volite uzbudljiva iskustva, pozitivan stav i neko ste ko hrabri druge.

Kosa srednje dužine

Ako imate kosu koju održavate na srednjoj dužini dobar ste mislilac i vama je sve logično. Takođe imate tendenciju da budete nestrpljivi i lako vas je frustrirati. Stvarno ste dobri mislioci, cenite zdrav razum i mislite da bi ljudi koji se „utapaju“ u sopstvene emocije trebali samo preboleti ono sa čime imaju posla. Orijentisani ste ka cilju, volite dobru konkurenciju i važite za osobu koja je direkna i samo želi da se stvari urade.

Duga kosa

Žene koje imaju dugu kosu su veoma emotivne, romantične i kreativne. Volite da ide sve svojim tokom i jasni ste u komunikaciji.

Kratka kosa

Ako je vaša kosa kratka to najviše znači da ne želite da se nervirate oko stvari u životu. Vi ste pomalo i flegmatična osoba i teško je poljuljati vaša osećanja.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com