Saveti

Šest načina da postignete volumen kose

kako postići volumen kose

Pred vama je šest saveta za postizanje većeg volumena kose. Reč je o trikovima koji će tvoju kosu učiniti bujnijom i lepšom, a koje možete već danas isprobati.

Promenite razdeljak kose

Svako od nas deli kosu na neki njemu svojstven razdeljak, a obično je to razdeljak na sredini. Međutim, vreme je za malu promenu – duboki razdeljak sa strane (bilo leve ili desne) vam može pomoći da napravite volumen za samo nekoliko sekundi. Ovakve promene možete primenjivati s vremena na vreme, sve dok se vaša kosa „ne zasiti“ trenutnog razdeljka. Uživajte u brzo postignutom volumenu.

kako postići volumen koseČešljajte kosu unazad

Ovde nije reč o agresivnom češljanju koje može učiniti da vam se kosa umrsi, stvore čvorići i izgleda neuredno. Sve što će vam biti potrebno jeste velilka četka za kosu sa jastučićem. Prvo podelite kosu na željeni razdeljak, a zatim je od sredine temena češljajte unazad. Ukoliko samo želite da dodatno naglasite volumen na samom temenu kose, onda je potrebno da natapirate kosu pri samom korenu sa dugim češljem sa uskim zupcem i špicem.

Naopačke sušite kosu

Za bujniju kosu punu volumena umesto sušenja kose dok ste uspravljeni predlažemo da je sušite tako što ćete glavu spustiti nadole i kosu prebaciti preko nje. Razlog za ovakvo sušenje je jednostavan – kosa se prirodno diže iz korena kada je sušite okrenutu naopačke. Kada ovako sušite kosu bitno je i to da ne koristite češalj i da je sušite sa svih strana u ovom položaju. Savet plus je i taj da pre sušenja kose na kosu nanesete penu za kosu koja joj daje efekat gustine, mi predlažemo Styling Mousse Bouffante penu za kosu.

Ojačajte koren kose

Koren kose je poželjno dodatno ojačati, a predlažemo da vam u tome pomogne serum za kosu iz linije Extentioniste. Ovaj umirujući serum je lagane teksture, veoma koncentrovan aktivnim sastojcima i nutrijentima, pogodan i za osobe sa osetljivim skalpom, a ojačaće vlasi vaše kose iz samog korena što je veoma bitno za postizanje volumena. Reč je o tretmanu za kosu koji se ne ispira, utrljava se u teme glave. Preporučujemo da to činite putem blage masaže.

Vikleri kao najbolji saveznici

Možda ih do sada niste koristili, a sada je pravo vreme za to. Korišćenje viklera na sveže prosušenu kosu fenom je super način da svojoj kosi date na bujnosti. Kada operete kosu i prosušite je peškirom uzmite da je fenom sušite pramen po pramen te ih odmah uvijajte na viklere. Ne samo da će kosa biti bujnija nego ćete imati i neodoljive talase u kosi. Predlađemo da koristite što veće viklere i da ih držite nekoliko sati.

Šampon za veći volumen

Pranje kose kupkom za postizanje većeg volumena je možda i korak broj jedan kada je reč o nezi kose. Tada je pravi izbor kupka za volumen iz linije Volumifique. Ova kupka doprinosi kreiranju vazdušastog volumena kod tanke kose. Ona kosu čisti i neguje, ostavljajući je laganom i vazdušastom. Savršene rezultate postićićete i ukoliko ovu kupku koristite zajedno sa gelom za kosu iz iste linije. Nanesite VOLUMIFIQUE gel za kosu na opranu i mokru kosu. Umasirajte celom dužinom kose i u krajeve. Ostavite da deluje 2-3 minuta. Temeljno isperite toplom vodom.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com