Saveti

Kako postići volumen kose ukoliko imate 60+

Kako postići volumen kose

Pred vama se nalazi nekoliko saveta kako da date volumen i oblik kosi koja je s vremenom tj. godinama izgubila na svom prirodnom volumenu. Postoje četiri razloga zbog kojih vam kosa „pada“ ravno. Tanka je, slaba, prirodno je vrlo ravna ili vam je kosa masna.

U menopauzi većina žena gubi kosu kako se hormoni menjaju. Verovatno ste primetili dok perete kosu da vam ona opada u kadi, ali to nije razlog za uzbunu. I vaša može izgledati dobro. Prirodno starenje kosu može učiniti još tanjom, naročito osobe koje su već imale tanku kosu. S druge strane, oni sa prirodno gustom kosom mogu se susresti sa time da im kosa postaje tanka i svilenkasta.

Kako postići volumen koseNova frizura

Glavna preporuka je da ukoliko imate dugu kosu izaberete neku kratku frizuru. Preko 50 godina obično trebamo „mekoću“ oko lica, ako nosimo srednje dugu ili dugu kosu.

Dakle, bob frizura je apsolutno najbolji izbor za vas. Možete izabrati bob sa dugim šiškama prebačenu na jednu stranu ili pak bez šiški. Ukoliko vam je kosa tanka preporučujemo da vaš bob bude stepenasto ošišan jer ovaj način daje na mekoj punoći kose.

Kratke frizure je lakše i brže oblikovati, a jedna od njih je i pixie frizura koja se odlično stilizuje uz penu ili gel za kosu. Ukoliko proizvode nanesete na koren kose volumen je lako postignut.

Nova boja kose

Svakako vam preporučujemo da se posavetujte sa svojim frizerom oko idealne kolorizacije vaše kose. Korišćenje određenih nijansi i posvetljivanje pramenova kose može učiniti da kosa izgleda bujnije kao da nemate problem sa nedostatkom volumena.

Vodite računa da boje poput mahagoni ili plave mogu izgledati dobro ukoliko imate deblju kosu, ali ne i ukoliko imate tanku.

Kako postići volumen koseDodatni saveti

Oštećenu kosu je veoma teško stilizovati, tako da preporučujemo redovno skraćivanje krajeva kose. Tokom letnjih meseci previše izlaganja sunčevim zracima je može učiniti beživotnom. Zato opet naglašavamo redovno šišanje je ključ. Period posete frizeru zavisi od toga koliko brzo vaša kosa raste i koliko želite da skraćujete krajeve. Ali nikada ne prelazite više od osam nedelja između dva šišanja.

Ukoliko ste od onih koji perete kosu veoma često radite na tome da se otrgnete od ove navike.

Prilikom korišćenja toplotnog uređaja za sušenje kose ne koristite ga u blizini korena.

Probajte Chronologiste liniju brenda Kerastase namenjenu revitalizaciji kose. Linija vam je dostupna OVDE.

Za stilizovanje kose koristite penu iz Styling linije. Možete je poručiti OVDE.

Proizvodi namenjeni isključivo za volumen kose su dostupni na linku OVDE.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com