Inspiracija

Najbolje frizure Džejn Fonde

frizure Džejn Fonde

Gledati poznatu glumicu Džejn Fondu u njenim filmskim ulogama je jako “teško”, a da vas ne očara svojom prirodnom lepotom i osećajem za modu. Čak i danas kada ima 83. godine ova dama je zadržala svoju impresivnu lepotu. Danas je Džejn Fonda naša inspiracija gde ćemo se osvrnuti na njene sjajne frizure i bezvremenski stil.

frizure: Džejn FondaVolela je da nosi šiške

Glumica je često u mlađim godinama nosila frizure sa bočnim šiškama. Tokom šezdesetih godina ovo je bila jedna od najpopularnijih frizura, a kada je reč o make up-u tada su se nosile olovke za oči i ruž u smeđoj nijansi.

Frizure sa dve pletenice sa strane su joj bile čest odabir još dok se nije proslavila kao glumica.

U to vreme bavila se plesom i studirala je umetnost.

Kada je reč o retro stilu tu je njena bob frizura. Dokazala je da joj svaka frizura savršeno pristaje. Kosa dužine do brade sa izvijenim krajevima i medeno plava boja kose koja joj je posebno naglašavala plave oči.

 

frizure: Džejn FondaFrizure koje ističu njene crte lica

Visok volumiziran rep u stilu Parižanki je naglašavao njene crte lica. Sedamdesetih godina isticala je na taj način svoju bujnu kosu.

Van filmskog platna volela je da kosu ukrašava elegantnim maramama. Uglavnom je nosila marame sa tufnama u braon nijansama.

Kada je reč o crvenom tepihu, pre samo šest godina, 2015. godine pojavila se sa stepenastom bob frizurom.

 

 

 

frizure: Džejn FondaNjena inspiracija je često bila Džeki Kenedi i to nije krila. Frizura u njenom stilu je bila njena stilizacija za slikanje 1959. godine za magazin „Vogue“.

Kada nije imala bob nosila je dugu kosu puštenu sa blagim talasima. Naizgled klasična i jednostavna frizura lepo je pratila i njen stil oblačenja.

Smatra se jednom od fotogeničnijih dama sa javne scene i nikada nije izgubila osećaj za poziranje pred objektivom. Atraktivna bob frizura sa volumiziranim efektom u kombinaciji sa posvetljenim pramenovima izaziva čuveni „wow“ efekat.

Koja njena frizura je vama favorit?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com