Saveti

Kako da na pravilan način regenerišete kosu

Nedavno smo vam pisali o važnosti regeneratora za kosu OVDE. Danas odgovaramo na pitanje koju su to znaci da ste “preterali” sa kondicioniranjem kose, ali i kako da na pravilan način regenerišete kosu.

Ako ste koristili previše regeneratora, uskoro ćete početi da primećujete znakove koje je lako uočiti. Evo nekih od najčešćih znakova da je vaša kosa previše kondicionirana.

kako da na pravilan način regenerišete kosuOvo su najčešći znaci da previše regenerišete kosu

Kosa vam je deluje prljavo kada stavite previše balzama na kosu. Pošto prekomerno kondicioniranje dodaje previše vlage u pramenove, vaša kosa postaje veoma meka, izgleda lepljivo i gubi svoj prirodni volumen. Takođe, izgledaće tanko i teško zbog nedostatka zapremine.

Ako ulažete mnogo vremena u stilizovanje svoje kose, preterano kondicioniranje može biti jedan od razloga za to. Vašu kosu će biti teško upravljati i oblikovati jer je izuzetno meka i masna. Ako imate kovrdžavu kosu i naneli ste previše regeneratora na nju, ona će izgubiti sjaj i neće ostati na mestu. Možete primetiti poteškoće u oblikovanju podignutih frizura zbog preteranog kondicioniranja.

Prekomerno kondicioniranje takođe čini vašu kosu izuzetno krutom, što je čini manje upravljivom i teškom za stilizovanje.

Jedna od glavnih prednosti korišćenja balzama za kosu je to što vašu kosu čini mekom i sjajnom. Međutim, ako ga koristite više, vaša kosa će postati super sjajna. Ovo, zauzvrat, čini vašu kosu lepljivom i neprijatnom.

Masnoća je najčešći znak preterano kondicionirane kose. Prekomerna upotreba proizvoda za frizuru i regeneraciju može da učini vašu kosu masnom i prljavom.

Prekomerno kondicioniranje takođe čini da vaša kosa na vrhu izgleda super ravna i meka. Super mekani koreni nisu u stanju da zadrže volumen dugo vremena. Stoga, smanjite količinu regeneratora koji koristite na svojoj kosi da bi bila sjajna.

Dakle, kako pravilno da kondicionirate kosu?

  • Kondicionirajte kosu svaki put kada je perete.
  • Uverite se da ne ostavljate balzam na kosi duže od minut ili dva. Ako ga predugo ostavite kosa se može zamastiti i postaće teška.
  • Ravnomerno rasporedite balzam po kosi. Takođe, izbegavajte da nanosite balzam na kožu glave.
  • Nanesite balzam samo od sredine dužine do vrhova kose. Vašim korenima nije potreban nikakav regenerator osim prirodnog sebuma.
  • Temeljno isperite regenerator hladnom vodom. Ovo će pomoći da se isperu ostaci proizvoda za kosu. Takođe će vam dati sjajnu, zdravu kosu.

Kondicioniranje je suštinski deo vaše rutine nege kose za održavanje zdrave kose. Ali, prekomerno kondicioniranje čini vašu kosu neurednom.

Da biste sprečili preterano kondicioniranje vaše kose, neophodno je da koristite pravu količinu balzama i temeljno ga isperite. Uvođenje šampona ili pilinga za kožu glave u vašu redovnu rutinu nege kose pomoći će da se zaustavi nakupljanje proizvoda. Kondicioniranje vaše kose je ključni korak za postizanje obimne i zdrave kose. Međutim, trebalo bi da to uradite na pravi način da biste izbegli masnu i ravnu kosu.

Dodatni savet: Obrnutim pranjem (prvo koristite regenerator, a zatim šampon) možete ukloniti višak regeneratora koji možda opterećuje vašu kosu.

I za kraj, predlažemo vam da koristite negu za kosu brenda Kerastase, a svoj idealan možete pronaći na našem online shopu OVDE.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com