Saveti

Koja je važnost regeneratora za kosu?

korišćenje balzama za kosu

Da li ste do sada znali koja je važnost regeneratora za kosu? Regenerator se uglavnom koristi za vlaženje, zaglađivanje i raspetljavanje kose. Pruža ishranu, smanjuje kovrdžanje i jača kosu dok oblaže vlasi kose zaštitnim slojem kako bi poboljšao njihovu teksturu. Ovaj sloj je ono što vašim dlakama daje sjaj i teksturu koja ukazuje na zdravu kosu. Takođe, regenerator čini vašu kosu mekšom i lakšom za rukovanje.

važnost kondicioniranja kose i korišćenja balzamaTretman kose balzamima može dodati vlagu i učiniti vašu kosu svilenkastom i mekom. Ali, kako deluje na vašu kosu? Hajde da to saznamo!

Kako funkcioniše i koja je važnost regeneratora za kosu?

Regenerator se uglavnom koristi za zaštitu vaše kose i davanje dodatne vlage. Stvara sloj na kosi i pomaže u njenom hranjenju i hidrataciji. Generalno, regeneratori zaključavaju hranljive materije i blokiraju zagađivače. Pomažu u jačanju vlasi kose, čime se sprečava pojava ispucalih vrhova i lomljenje kose.

Svaki put kada nanesete balzam nakon pranja kose šamponom, na kosi se formira sloj. Kako se ovaj sloj stalno povećava, sposobnost vaše kose da apsorbuje i reaguje na druge proizvode se smanjuje. Ovo, zauzvrat, pomaže u zaštiti vlasi kose od oštećenja.

Ali, stavljanje previše balzama na kosu može je učiniti “mlitavom”, lepljivom i nepopravljivom. Dakle, sada sledi pitanje:

Šta je preterano kondicioniranje?

Kada preterano kondicionirate kosu, svaka kutikula je jako obložena i daje vašoj kosi više od potrebne količine vlage. Zbog toga, drugi proizvodi za kosu – kao što su ulja za kosu i serum – ne mogu da prodru u vašu kutikulu kose i da deluju efikasno. Štaviše, vaša kosa postaje previše meka i gubi volumen.

Imajte na umu da svaki put kada koristite balzam za kosu premazujete dlake jednim dodatnim slojem proizvoda. Korišćenje previše regeneratora i predugo ostavljanje na kosi, korišćenje regeneratora koji nije prikladan za vaš tip kose, neispiranje balzama sa kose kako treba i prečesto regenerisanje kose su neki od načina preteranog regenerisanja.

Sada ste znate koja je važnost regeneratora za kosu, ali i kada ste svesni toga da ste možda do sada ovaj proizvod previše koristili na svojoj kosi verujemo da ćete više voditi računa prilikom nanošenja istog.

Uskoro vam otkrivamo koji su to znaci koji pokazuju da previše regenerišete kosu, ali i na koji način se pravilno kosa regeneriše sa balzamom.

Do naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com