Inspiracija

Paolla blog: Najčitanije priče o kosi (2. deo)

talasasta plava kosa

Kolorizacija nam je često inspirativna tema kada vam pišemo blogove, ovde možete pronaći samo neke od onih koje najviše volite da čitate. Jedan od najbproblematičnijih problema kada je reč o zdravu kose jeste perut, saznajte nešto više o njoj u nastavku teksta koji smo vam izdvojili.

Koja boja kose uz plave oči najbolje pristaje

Sa raznolikošću svojih nijansi, plava je zaista najbolja boja kose za bledu kožu i plave oči, jer je ovu kombinaciju stvorila sama priroda. Plave boje kose za bledu kožu i plave oči su najprirodnija rešenja za bojukose sve dok su odabrane da laskavo ispoljavaju podton vaše kože.

tekstovi o kosiAko vam je lice prilično bledo i odaberete veoma svetlu nijansu poput platinste, ona će se potpuno stopiti u vašu kožu a to nije poželjno rešenje. Poenta je da kada birate boju kose za svetlu kožu i plave oči, prvo morate da utvrdite svoj podton, a zatim odlučite kako da ga upotpunite. U suštini, ako imate „breskva“, žute ili „zlatne iskre“ na tenu, vi ste topao tip. Ako vam ružičasta, crvena ili plava „sija kroz kožu“, ti ste hladan tip.

Nastavak teksta pročitaj OVDE.

Ideje kako posvetliti tamno smeđu kosu

Svetlo smeđa boja kose je popularna jer nije ni previše svetla ni previše tamna. To je kombinacija srednje svetle i srednje braon boje, što je čini savršenom. Postoji mnogo varijacija svetlo braon boje sa pojedinim posvetljenim pramenovima, a mi vam dajemo nekoliko predloga kako da osvežite svoju boju kose.

Posvetljena smeđa

Mnoge brinete ne izlaze iz svoje zone komfora kada je promena boje kose u pitanju, ne zato što se plaše promena već su neodlune koju nijansu izabrati. Glumica Natali Portman je odabrala svežu svetlo smeđu boju kose sa mekim „peščanim“ pramenovima.

Moderna zlatna 

Romantičnu verziju svetlo smeđe nijanse ponela je Nikol Riči. Ovaj look je savršen kompromis između svetlih nijansi i njene prirodno smeđe boje kose. Da bi do njega došlo gotovo su se stopili jedno s drugim, stvarajući glatku, glamuroznu ombre nijansu.

Nastavak teksta pročitaj OVDE.

Šampon protiv peruti i sve što niste znali o njoj

Kako je izgledao vaš prvi susret sa peruti? Na odeći u delu ramena naročito ako nosite tamniju odeću ili u kosi susreli ste se sa svetlo žutim ili belim „pahuljama“. To su prepoznatljivi znaci da imate problem sa peruti. Pahuljice peruti su mrtve ćelije kože koje otpadaju sa vlasišta. Kada imate perut, vlasište vam može izgledati ljsukavo ili crveno i možete osećati svrab. Ako vas svrab „tera“ da češete kožu glave, može doći do upale.

Nastavak teksta pročitaj OVDE.

Pišite nam o čemu biste voleli da čitate na našem blogu.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com