Saveti

Šampon protiv peruti i sve što niste znali o njoj

šampon protiv peruti kerastase

Kako je izgledao vaš prvi susret sa peruti? Na odeći u delu ramena naročito ako nosite tamniju odeću ili u kosi susreli ste se sa svetlo žutim ili belim „pahuljama“. To su prepoznatljivi znaci da imate problem sa peruti. Pahuljice peruti su mrtve ćelije kože koje otpadaju sa vlasišta. Kada imate perut, vlasište vam može izgledati ljsukavo ili crveno i možete osećati svrab. Ako vas svrab „tera“ da češete kožu glave, može doći do upale.

šampon protiv peruti kerastaseDa li je za pojavu peruti „kriva“ vaša nega kose?

Perut ne znači da imate prljavu kosu, ali način na koji stilizujete kosu ili proizvodi koje koristite može prouzrokovati oticanje vlasišta. Neki proizvodi za bojenje i oblikovanje kose mogu ostaviti suv ostatak koji se ljušti ili pokreću reakciju kože koja izgleda poput peruti. Ako već imate perut, nedovoljno pranje kose može vam pogoršati izgled peruti jer se nakupljaju mrtve ćelije kože.

Šta uzrokuje perut?

Niko nije 100% siguran šta uzrokuje perut. Najveća verovatnoća je da je ona uzrokovana gljivicama. Folikula dlake i znojne žlezde proizvode ulje pod nazivom sebum, koje može biti leglo gljivica. Ova gljivica obično živi na vašoj koži, ali previše njih može dovesti do peruti. Previše sebuma takođe može izazvati perut. Izloženost velikom broju suvog vazduha može prouzrokovati isušivanje i perutanje kože što može izgledati kao perut.

Ko su pokretači peruti?

Perut ima tendenciju da bude pojačana tokom sušnih meseci. Posebno hladno, suvo zimsko vreme može pogoršati perut. Stres ili umor takože mogu biti jedni od glavnih pokretača.

šampon protiv peruti kerastaseKoliko je “opasna” perut?

Iako perut može stvarati neugodnost, ona je bezopasna. To ne znači da ne održavate dobro higijenu kose. Ona nije zarazna niti je možete preneti na drugu osobu. Perut ne uzrokuje direktno gubitak kose, ali prekomerno češanje kože glave može prouzrokovati privremeni gubitak kose.

Možda ćete želeti da isprobate različite proizvode za kosu da biste videli da li vam pomažu u uklanjanju peruti.

Želimo da vam uštedimo na vremenu. Naša preporuka za problem peruti jeste proizvod poznatog brenda Kerastase. Reč je o kupki iz linije Specifique pod nazivom Anti Pelliculaire. Kupka Anti Pelliculaire deluje na dve vrste peruti – suve i masne ljuspice. Deluje tako što čisti teme glave i uklanja nečistoće sa vlasišta. Efikasno tretira kožu glave kako bi se uklonile vidljive ljuspice.

Pravilno nanošenje šampona

Koristite ovu kupku tako što je nanosite na mokru kosu, utrljate je i umasirate na vlasište kako biste aktivirali mikro-cirkulaciju. Jastučićima prstiju nežno utrljajte kupku u kožu glave. Ostavite par minuta šampon na glavi pre nego što ga temeljno isperete vodom.

Jedan od glavnih sastava ove kupke jeste cink pirition. Reč je o aktivnom antibakterijskom sastojku koji eliminiše mikroorganizme koji stvaraju perut. Drugi bitan sastav Anti Pelliculaire kupke jeste salicilna kiselina koja deluje tako što omogučava dubinsko čišćenje vlasišta. I treći bitan faktor jeste to što kupka sadrži formulu bez silikona.

Kupku Anti Pelliculaire možete poručiti putem naše ONLINE prodavnice OVDE.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com