Saveti

Ideje kako posvetliti tamno smeđu kosu

kako posvetliti smeđu kosu

Svetlo smeđa boja kose je popularna jer nije ni previše svetla ni previše tamna. To je kombinacija srednje svetle i srednje braon boje, što je čini savršenom. Postoji mnogo varijacija svetlo braon boje sa pojedinim posvetljenim pramenovima, a mi vam dajemo nekoliko predloga u nastavku kako da osvežite svoju boju kose.

kako posvetliti smeđu kosuPosvetljena smeđa

Mnoge brinete ne izlaze iz svoje zone komfora kada je promena boje kose u pitanju, ne zato što se plaše promena već su neodlune koju nijansu izabrati. Glumica Natali Portman je odabrala svežu svetlo smeđu boju kose sa mekim “peščanim” pramenovima.

Moderna zlatna 

Romantičnu verziju svetlo smeđe nijanse ponela je Nikol Riči. Ovaj look je savršen kompromis između svetlih nijansi i njene prirodno smeđe boje kose. Da bi do njega došlo gotovo su se stopili jedno s drugim, stvarajući glatku, glamuroznu ombre nijansu.

Braon u bež tonovima

Manekenka Žurdan Dan je odlučila da svoju tamnu čokoladnu kosu pretvori u bež meku nijansu braon poput ombre koji postaje svetliji kako se ide ka krajevima kose.

kako posvetliti smeđu kosuPeščani svetli hladni tonovi

Glumica Emili Blant ima svetlu put, tako da ona može da ponese gotovo bilo koju svetlu boju kose – od prirodne plave do dramatične smeđe. Ovde je izabrala hladne peščane tonove koje prelaze u neutralnu braon boju.

Tople svetle i karamelne nijanse

U koje god eksperimente se prepusti Džesika Bil, ona uvek postigne prirodnost u svakom pogledu. Ima savršeno izbalansiran ton kože koji će lepo upotpuniti i brinete i plave nijanse. Zato glumica ne prestaje da nas impresionira svojim kombinacijama najprirodnijih boja kose.

Svetlo smeđa čokolada sa zlatom

Hilari Svonk je još jedna brineta koja voli da se s vremena na vreme promeni boju kose u svetliju nijansu. Ispostavlja se da čokolada i zlato nijanse daju dobru kombinaciju.

kako posvetliti smeđu kosuNežno naglašeni pramenovi

Ništa se ne može porediti sa mešavinom boja u kojoj se dve slične nijanse stapaju zajedno. Za življi izgled koji je pun prirodnog sjaja, Džesika Alba bira svetlosmeđe pramenove preko svoje prirodne braon boje kose.

Svetlo smeđa sa plavim akcentom

Dženifer Aniston je jedna od čestih inspiracija ženama koje žele svetlu smeđu boju kose. Ona je jedna od retkih glumica čija tanka kosa nikada ne izgleda beživotno ili dosadno. Iako se ne plaši eksperimenata, ova dama ostaje verna svojoj bogatoj svetlosmeđoj boji kose. A kada treba da da malo svežeg izgleda bira pramenove.

Bakarno smeđi pramenovi

Pevačica Džej Lo je često neko ko eksperimentiše sa svetlim nijansama. Razlog je i taj jer uvek izgleda mladalačko i moderno. Sa bakarno-smeđim akcentom postiže sveže izgled.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com