Saveti

Kako negovati kovrdžavu kosu

kako negovati kovrdžavu kosu

Ukoliko si ponosna vlasnica prirodne kovrdžave kose ti si neko ko upravo njom privlači pažnju. Upravo zato je neophodno da tvoja kosa izgleda lepo, zdravo i negovano. Izdvojili smo nekoliko ključnih saveta uz pomoć kojih ćeš postići besprekoran izgled svoje kovrdžave kose.

kako negovati kovrdžavu kosuPrvi korak svakako pranje

Pranje kose je najvažniji korak u nezi kose, verovali ili ne. Kosu sa prirodnim loknama perite najmanje jednom nedeljno da bi se održalo zdravo vlasište i sama kosa.

Raščešljajte kosu

Pre pranja kosu je neophodno raščešljati. Ukoliko to ne uradite, nanošenje vode na zamršenu kosu će dovesti do toga da se zamrsi. Koristite isključivo češalj sa širokim zupcima kako ne bi oštetila kosu čupanjem i dodatnim mršenjem.

Šampon za tebe

Izaberite šampon namenjen vašem tipu kose, tj. namenjen kosi koja podrazumeva kovrdže. Ukoliko niste sigurni koji najviše odgovara vama imajte na umu da hidratantni šamponi odgovaraju svim tipovima kovrdžave kose. Predlažemo da izaberete neku blagu formulaciju bez previše hemikalija.

Balzam je neopodan

Ne preskačite nanošenje balzama na kosu. Regeneratnor za kosu je neophodna hidratacija koja je potrebna adekvatnoj nezi. Nemojte praviti grešku prilikom korišćenja regeneratora. Držite ga onoliko na kosi koliko je naznačeno na samom proizvodu.

Stilizovanje

Odabir proizvoda za stilizovanje prema tipu kovrdža je isto ključan. Za “čvrste” kovrdže koristite kreme i gelove, dok su idealan proizvod za “opuštene” lokne pene za kosu. Uvek koristite proizvode za stilizovanje na mokru kosu. Na ovaj način lepše ćete ih stilizovati i “ukrotiti”.

Zaštita kovrdži

“Čuvajte” vaše kovrdže tokom noći. Pokažite ljubav vašoj kosi.  Vežite kosu svilenom maramom čuvenom metodom ananasa kako biste sačuvali njen volumen. I ne zaboravite, spavajte na svilenim jastučnicama.

Verujemo da ćete od sada davati više značaja vašoj kosi i da ćete je negovati na adekvatan način. Ljubav je u kosi!

Do neke narede teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com