Ukoliko si ponosna vlasnica prirodne kovrdžave kose ti si neko ko upravo njom privlači pažnju. Upravo zato je neophodno da tvoja kosa izgleda lepo, zdravo i negovano. Izdvojili smo nekoliko ključnih saveta uz pomoć kojih ćeš postići besprekoran izgled svoje kovrdžave kose.

Pranje kose je najvažniji korak u nezi kose. Kosu sa prirodnim loknama perite najmanje jednom nedeljno da bi se održalo zdravo vlasište i sama kosa.

Pre pranja kosu je neophodno raščešljati. U suprotnom, nanošenje vode na zamršenu kosu će dovesti do toga da se zamrsi. Koristite isključivo češalj sa širokim zupcima kako ne bi oštetila kosu čupanjem i dodatnim mršenjem.

Izaberite šampon namenjen vašem tipu kose. Ukoliko niste sigurni koji najviše odgovara vama imajte na umu da hidratantni šamponi odgovaraju svim tipovima kovrdžave kose. Predlažemo da izaberete neku blagu formulaciju bez previše hemikalija.

Ne preskačite nanošenje balzama. Regeneratnor za kosu je neophodna hidratacija koja je potrebna adekvatnoj nezi.

Nemojte praviti grešku prilikom korišćenja regeneratora. Držite ga onoliko na kosi koliko je naznačeno na samom proizvodu.

Odabir proizvoda za stilikovanje prema tipu kovrdža. Za „čvrste“ kovrdže koristite kreme i gelove, dok su idealan proizvod za „opuštene“ lokne pene za kosu.

Uvek koristite proizvode za stilizovanje na mokru kosu. Na ovaj način lepše ćete ih stilizovati i „ukrotiti“.

„Čuvajte“ vaše kovrdže tokom noći. Vežite kosu svilenom maramom čuvenom metodom ananasa kako biste sačuvali njen volumen. I ne zaboravite, spavajte na svilenim jastučnicama.

Do neke narede teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com