Saveti

Najbolje ideje za stilizovanje za kratku ravnu kosu

ideje za stilizovanje ravne kratke kose

Imate kratku kosu ili pak planirate da svoju dugu kosu drastično skratite? Nudimo vam nekoliko saveta i ideja kako da stilizujete kosu, ali i kojom kolorizacijom da je upotpunite kako bi ona izgledala najbolje moguće.

ideje za stilizovanje ravne kratke kose

1 / 2 / 3

Bob / platinasta plava / stepenasta frizura

Predlog br. 1 – Tupi bob sa bočnim razdeljkom + tamnoplava nijansa sa tamnim korenom. Ako želite da svojoj kratkoj bob frizuri date na dužini ovo je odličan spoj stilizacije i kolorizacije.

Predlog br. 2 – Platinasta plava na atraktivnoj bob frizuri. Ako ste od onih dama kojima je prirodno tanka kosa onda je ovaj bob za vas sa naglašenim talasima.

Predlog br. 3 – Stepenasto ošišana duža varijanta pixie cut frizure. Ova frizura može biti odličan način da osvežite svoj izgled.

ideje za stilizovanje ravne kratke kose

4 / 5 / 6

Bob + šiške / Asimetrična frizura / Ukosnice na kratkoj kosi

Predlog br. 4 – Bob sa šiškama u kombinaciji sa upečatljivom nijansom. Bez dodavanja volumena u vidu talasa i lokni predlažemo i ravnu bob frizuru sa šiškama.

Predlog br. 5 – Asimetrična kratka frizura za gustu kosu. Ukrotite svoju “neposlušnu” gustu kosu ovom atraktivnom frizurom koju lako možete stilizovati.

Predlog br. 6 – Atraktivna kratka kosa sa platinastim pečatom. Ukosnice su te koje možemo koristiti praktično za svako stilizovanje kose. Sa samo nekoliko njih možete isprobati uvek popularnu češljanu frizuru tako što ćete ih zakačiti sa strane.

Često i poznate ličnosti svojim frizurama posluže kao dobra inspiracija. Kada su u pitanju kratke frizure ovo su neki od predloga.

Bob

Kratak talasast bob sa bočnim razdeljkom u tamnijoj nijansi poput frizure Dua Lipe. Dužina do brade je idealna naročito ukoliko imate kosu sa prirodnim talasima.

Niska punđa

Ona čuvena dužina kose koja je često “neukrotiva” je pogodna da se stilizuje u elegantnu nisku punđu uz pomoć adekvatnih šnala, baš kao što je slučaj sa frizurom Eme Stoun.

Pletenica

Postoji veliki broj načina kako napraviti pletenice sa kratkom kosom. Napravite svoju pletenicu u savršeno elegatnom ili neobaveznom stilu, u zavisnosti za kakvu priliku je stilizujete.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com