Saveti

Koja boja kose uz plave oči najbolje pristaje

boja kose uz plave oči

Sa raznolikošću svojih nijansi, plava je zaista najbolja boja kose za bledu kožu i plave oči, jer je ovu kombinaciju stvorila sama priroda. Plave boje kose za bledu kožu i plave oči su najprirodnija rešenja za bojukose sve dok su odabrane da laskavo ispoljavaju podton vaše kože.

Ako vam je lice prilično bledo i odaberete veoma svetlu nijansu poput platinste, ona će se potpuno stopiti u vašu kožu a to nije poželjno rešenje. Poenta je da kada birate boju kose za svetlu kožu i plave oči, prvo morate da utvrdite svoj podton, a zatim odlučite kako da ga upotpunite. U suštini, ako imate „breskva“, žute ili „zlatne iskre“ na tenu, vi ste topao tip. Ako vam ružičasta, crvena ili plava „sija kroz kožu“, ti ste hladan tip.

boja kose uz plave očiIzaberite boje za kosu koje u nazivu imaju da su „hladne“ ili „pepeljaste“. Takođe, isprobajte osnovne nijanse poput intenzivnih smeđih ili dodajte suptilne nijanse meda. Nijanse koje osobama sa plavim očima odgovaraju i koje su popularne su: ledena plavuša, vatrena crvena, suptilni kestenjasti tonovi, ružičasto zlatni tonovi, bakarne nijanse i tamno smeđe nijanse.

Koja boja kose čini da plave oči dođu do izražaja?

Ako imate plave oči, ne treba vam mnogo pomoći da ih istaknete. Prava boja kose međutim može uticati da vaša već upečatljiva boja očiju izgleda još više primećena. Tipično, bogate brinete, topla plava i bakarno crvena pružaju savršenu količinu kontrasta da bi se plave oči istakle.

Da li plava ili smeđa kosa izgleda boje sa plavim očima?

Plava i smeđa kosa izgleda zadivljujuće sa plavim očima. Obavezno izaberite nijansu koja laska podtonovima vaše kože, kao i boji očiju. Da biste prepoznali nijansu svoje kože, okrenite ruku i pregledajte boju vena. Oni sa hladnim nijansama imaće plave ili ljubičaste vene i trebalo bi da se drže hladnih nijansi, dok će oni sa toplim nijansama imati zelenkaste vene i oni bi trebalo da biraju toplije boje kose.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com