Trendovi

Hair trendovi za 2020. godinu

kosa trendovi 2020

Ako ste planirali da sa dolaskom nove kalendarske godine promenite svoju frizuru, sada je pravo vreme da vas upoznamo sa hair trendovima koji će biti u fokusu. U moru različitih trendova, boja i dužina kose na vama je da odlučite kakvu promenu ćete uraditi. Izdvojili smo pet različitih trendova, a možda baš neki od njih vam posluži kao inspiracija za vašu promenu frizure.

kosa trendovi 2020Asimetričan bob

Uvek ste se pitali da li je asimetrična bob frizura pravi izbor za vas? Ukoliko se odvažite za ovaj trend budite sigurni da ćete biti primećene jer je ovo hair trend broj jedan kada je 2020. godina u pitanju. Bob frizure su kroz istoriju često bile vrlo moderne, a u poslednjih nekoliko godina njihova popularnost neprestano raste. Asimetrične bob frizure podjednako dobro pristaju i plavušama i brinetama, a naročito crvenokosama. Možete ih poneti sa blagim talasima ili skroz isfenirano na ravno, izbor je na vama.

kosa trendovi 2020Bob u francuskom stilu

Nešto malo drugačiji stil kada su bob frizure u pitanju jeste francuski stil ove frizure. Naredne godine u toplijim mesecima poznati frizeri stavljaju akcenat baš na ovaj trend. Reč je o prirodom izgledu bob frizure, tj. dovoljno je da kosu prirodno osušite bez ikakvog feniranja i samo uz malo gela ili laka postignete ovu modrnu frizuru. Najbolja stvar kod ove frizure je da se veoma brzo oblikuje i odgovara većini struktura kose. Ako je vaša prirodna kosa talasasta onda je upravo french girl bob frizura za vas.

kosa trendovi 2020Retro šezdesetih

Popularna retro frizura šezdesetih godina se vraća ponovo na velika vrata. Kraj ove godine je takođe obeležila ova frizura jer su je mnoge poznate ličnosti prezentovale na svojim Instagram profilima poput Kim Kardašijan i Dženifer Lopez. Reč je o frizuri punoj volumena i repu čiji se krajevi izvijaju ka spolja. Akcenat je i na zalizanoj kosi na samom temenu koji ovu vintage frizuru čini modernizovanom. Šezdesetih godina ovu frizuru popularizovala je Džeki Kenedi i na svakih nekoliko godina ponovo se vraća među glavne trendove pa tako i u 2020.godinu.

dvostruka neuredna punđaDvostruka messy punđa

Sledeći veliki hair trend za narednu godinu su „neuredne“ punđe. Ranijih godina „neuredna“ punđa je bila veliki hit, a sada ih nosimo dve umesto jedne. Upravo ova frizura je možda jedna od najjednostavnijih. Sve što je potrebno jeste da kosu podelite na dva dela i oba dela vežete tanom gumicom u vidu repa, a zatim formirate jednostavne punđe gde se neće voditi računa o svakom pramenu. Upravo je to i draž ove frizure.

stepenasta duga kosa Waterfall haircut

Volite dugu kosu? Stepenasto ošišana kosa je trend za vas jer će 2020.godina biti u znagu duge kose sa blagim talasima puna volumena. Ova frizura pristaje  svim oblicima lica i može se stilizovati sa razdeljkom na sredini ili strani. Efektnu frizuru moguće je postići i sa šiškama. Šiške moraju odgovarati obliku lica i posebno su lepe na damama koje imaju povišeno čelo koje žele sakriti.

Da li ste spremne za promenu u vašem izgledu? Koji hair trend će biti vaš izbor?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija:pinterest.com