Transformacija

Sve što treba da znate o nadogradnji kose

sve o nadogradnji kose

Istorija nadogradnje kose

Verovali ili ne sve je počelo još u drevnom Egiptu oko 3400. godine p.n.e. Egipćanu su nosili produžetke od ljudske kose i ofarbane ovčije vune, u vidu repova i perika, koji su bili pričvršćeni voskom ili smolom. Repove su farbali u crvenu, plavu pa čak i zlatnu boju. Klepatrina omiljena boja ekstenzija je bila paun plava. Negde oko 500, godine p.n.e nastale su pletenice. Njihov način pletenja ukazivao je na godište, poreklo, verosipovest, statusni položaj…

Poznato je da je kralj Luji kada je počeo da ćelavi koristio periku bele boje zvanu Perukes, jer nije želeo da ljudi u njegovoj ćelavosti prepoznaju njegovu slabost. Nije prošlo puno vremena i ovaj trend je postao popularan među plemićima.

nadogradnja kose u paolla salonuI muškarci i žene koristili su ekstenzije kako od prirodne kose tako i od konjske dlake i frizure su im ličile na velike košnice. 1900.godine pojavile su se ektenzije sa klipsama koje su omogućavale da se lako skinu sa glave. Dvadeseti vek je doneo čuveni Pompadour look, da biste ga postigli niste mogli da preskočite ekstenzije. Iz godine u godinu duga kosa je postajala sve popularnija, pojavila se i veštačka kosa koja nije bila najbolje rešenje jer je mogla da donese više štete nego koristi. Danas su nam dostupne ektenzije najrazličitijih vrsta i boja, ipak danas ćemo sa vama podeliti najvažnije savete na ovu temu.

Kako da znate da li je nadogradnja kose baš za vas?

Verujete da će vam nova frizura podići samopouzdanje – i verujte da ste u pravu! Mnoge pripradnice lepšeg pola mogu da napišu tekstove na ovu temu, kako im je nova frizura podigla samopouzdanje, a mi smo tu da vam pomognemo, da odaberete adekvatnu boju, gustinu, dužinu i damo sve potrebne savete.

sve o nadgradnji kose paolla salon Želite da promenite svoj stil – i za to je uvek pravo vreme! Nadogradnja kose može u potpunosti ili taman onoliko koliko je potrebno da promeni vaš stil.

Želite da imate dužu i/ili bujniju kosu – ponekad kosa ili raste sporije ili se jednostavno proredila zbog različitih faktora, uz perfektno odrađenu nadogradnju kose možete imati dužu/ili bujniju kosu. Tanke kose mogu biti mnogo duže. Ne mora se stavljati samo dugačka nadogradnja, moze jednostavno samo da se doda gustina ili prednji deo za moderan paž. Tu smo da ispunimo vaše želje.

Kakve sve vrste nadogradnja postoje?

– nadogradnja na klipse – Ako niste sigurni da želite da nekoliko meseci nosite nadograđenu kosu probajte za početak sa klipsama. Važno je da izaberete kosu u svojoj boji i da kosa bude prirodna.

sve o nadogradnji kose– nadogradnja čvorovanjem – Čvorovanje kose radi se tako što se kosa veže koncem. Nema lepljanja. Kada se nadogradnja skida konac se odveže.

– nadogradnja mikroringom – Ovaj tip nadogradnje se radi metalnim prstenčićima koji su obloženi gumom. Postavljaju se jednostavno uz pomoć odgovarajućih klešta, jednim stiskom da se prsten zatvore. Isto tako se i uklanjaju, suprotnim potezom da se prsten otvori. Postoji mala neugodnost prilikom spavanja dok je nadogradnja „sveža“.

– nadogradnja keratinom – Kod nadogradnje kose keratinom koristi se keratinske pločice koje se rastapaju aparatom za topljenje keratina i na taj način lepe za kosu. Ovaj tip nadogradnje nije štetan za kosu. Problem međutim može nastati prilikom njenog skidanja ukoliko se keratin dobro ne rastvori skidačem.  Zato je važno da osoba koja radi korekciju bude stručna i strpljiva.

Jako je bitno da je kosa prirodna, samim tim se jako lako održava. Bitna je dobra postavka pre svega, pramenovi ne smeju biti mnogo deblji od prirodnog pramena vaše kose na koji se kači pramen. Ukoliko je osoba koja postavlja nadogradnju stručna nadogradnja kose može biti vaše najlepše iskustvo. Koliko je bitna postavka toliko je bitno da osoba koja skida nadogradnju bude stručna i strpljiva kako skidanju ne bi oštetila vašu kosu.

sve o nadogradnjiNa koliko se radi korekcija?

Korekcija se može raditi na pola godine, kosa se skraćuje pri korekciji 1 cm.

Održavanje nadograđene kose

Ako je kosa koja se nadograđuje prirodna nisu potrebne specijalne čekte niti posebni šamponi. Možete koristiti šampone koji inače odgovaraju vašem tipu kose.

Važno je da kosu ne prebacijete unapred, preko kade kada je perete. Nadogradnja se uvek pere „unazad“ i češlja od spojeva ka krajevima, nikako od korena.

Naš cenovnik pogledajte ovde, ili nas pozovite ili posetite za više detalja.

Vaša Paolla