Saveti

Sve što treba da znate pre prvog farbanja kose

prvo farbanje kose

Ako nikada niste farbali kosu, onda ovo iskustvo zaista jeste veliki korak u promeni vašeg stila. Danas sa vama delimo savete koje možete primeniti pre nego se odvažite na ovaj korak:

pre prvog farbanja koseSAVET #1 Zakažite konsultaciju

Rezervišite 15-minutnu konsultaciju pre nego što rezervišete termin za farbanje kose. Ključno je otvoreno razgovarate sa svojim koloristom o onome što želite, kakvu boju želite, tehniku… Sa druge strane, kolorista je tu da vam kaže koja bi vam tehnika najviše odgovarala i koje su mogućnosti prilikom prve kolorizacije. Odlučite koliko često želite da bojite kosu u budućnosti. Ako ne želite da farbate koren često – naglasite. Otvoreni dijalog sa vašim koloristom omogući će mu da zna koliko svetlo ili tamno da izvuče pramenove.  Jednostavno, ako vaš kolorista zna koliko često želite da dolazite na korekciju, prilagodiće boju i tehniku tome.

SAVET #2 Istraživanje boje

Bacite se na istraživanje boje. Na našoj Instagram stranici možete pronaći veliki broj kolorizacija. Tu možete pogledati najrazličitije vrste balayage-a, pramenova i drugih vidova kolorizacije.  Čak i sami možete videti kakvu je klijent imao kosu pre kolorizacije, a kakvu posle nje. Predlažemo da malo istražite i dobijete inspiraciju za bojenje ako niste sigurni šta želite. Nakon što odlučite -pokažite svom koloristi. Ako ipak ne budete sigurni, slobodno pokažite i slike kolorizacija kakvu kosu ne želite da imate.

SAVET #3 Nanesite masku veče pred farbanje

Nanesite masku za kosu na dužinu kose dan pre farbanja. Ona će hidrirati vašu kosu i pripremiti je za proces bojenja. Slobodno je ostavite da odstoji i koji minut duže.

SAVET #4 Prvo šišanje

Boja će zavistiti i od zdravlja vaše kose. Oštećena kosa ne prima boju tako dobro kao zdrava. Prvo šišanjem odstranite sve ispucale krajeve i oblikujete kosu, a tek posle toga sledi farbanje.

pre prvog farbanja koseSAVET #5 Krenite sa minimalizmom

Možda želite da budete platinasta plavuša ali krenite sa minimalističnijom promenom. Ako nikada ranije niste bojili kosu, predlažemo da za početak nanesete samo nekoliko prirodnih pramenova koji će vašoj kosi dati novi odsjaj. Imajte na umu da je suptilnost odraz vrhunskog stila i elegancije.

SAVET #6 Prilagođavanje nege

Nakon što obojite kosu, morate promeniti šampon i regenerator kako biste je adekvatno održavali. Izaberite negu za bojenu kosu i posavetujte se sa vašim koloristom oko detalja nege. Izbegavajte svakodnevno pranje kose. Neprijatelji postojane boje su takođe sunce i hlor. Zato leti izbegavajte preterano izlaganje suncu u najtoplijem delu dana. Pre ulaska u bazen prvo pokvasite kosu običnom vodom. Na taj način voda će popuniti sve nepravilnosti u vlasi i tako onemogućiti hloru da dospe u njenu srž i izazove oksidaciju.

Do neke nove priče o kosi,

Vaša Paolla