Saveti

Nega kose pred spavanje: 5 beauty trikova

nega kose pred spavanje

Šta ako vam kažemo da sa samo malo pripreme pre nego što odete na spavanje, možete imati predivnu kosu sledećeg dana? Da, upravo pričamo o tome kako da dobijemo sjajne rezultate sa minimalnim naporom – i to sve dok spavamo. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Dovoljno će biti da makar jednom probate ove trikove kako biste poverovali. Bez obzira da li pletete kosu u pletenicu da biste dobili talase, želite da nahranite oštećenu kosu… ovi trikovi stvarno “rade”. Pročitajte naše savete i ispobajte ih koliko večeras.

nega kose pred spavanjeSAVET#1. Očešljate kosu pre spavanja

Ovaj savet deluje potpuno obično, ali razmislite samo koliko puta ste krenuli na spavanje a da niste lepo očešljali svoju kosu. Ovaj brz i jednostavan korak, ne samo da pomaže da raspletete svoju kosu već omogućava da se prirodna ulja sa temena glave spuste do kraja vlasi. Naravno u ovom koraku ne preterujte, češljate kosu polako i nikako to ne činite kada je kosa morka – tada je krhka i može se oštetiti.

SAVET #2. Ne spavajte sa mokrom kosom

Ovo se dogodilo bar jednom svakoj od nas. Kosa je najlomljivija kada je mokra, tako da odlazak na spavanje sa mokrom kosom ne čini previše koristi samoj frizuri. Spavanje sa mokrom kosom čini da kosa ujutru izgleda beživotno jer niste uradili nikakvu stilizaciju. Kosa se uglavnom pristiska o jastučnicu, što ostavlja vlas suvom i celu frizuru neurednom. Ovo zaista želite da izbegnete.

SAVET #3. Uradite masažu temena

Složićete se da je jedna od najboljih stvari kod posete frizeru upravo masaža temena. Ovaj fantastičan trik uradite sami pred spavanje i nećete zažaliti. Zahvaljujući masaži temena, ne samo da se opuštate već i stimulišete rast nove kose. Istraživanja su pokazala da na ovaj način možete povećati debljinu dlake i kosa će vam svakako biti jača. Ovo je metoda masaže glave koja ne uključuje primenu ulja, šampona niti bilo čega drugog.

SAVET #4. Ispletite pletenicu

Za savršene beach waves preporučujemo da pred spavanje ispletete pletenicu. Dame koje imaju jako dugu kosu kažu da osim što im ovaj trik pomaže da imaju lepu frizuru sutradan, čini i da im kosa ne smeta dok spavaju. Što je pletenica manja to će talasi biti intenzivnijeg oblika i postojaniji, što je labavija talasi će biti veći i opušteniji. Nakon što osušite kosu, ispletite pletenicu ili dve i sutra uživajte u divnoj frizuri.

SAVET #5. Nanesite balzam

Ako pripadate onima koji kosu peru ujutru, ili imate jako suvu kosu, onda je ovaj savet za vas. Nanesite balzam na dužinu kose pre spavanja. Hranljivi balzami za kosu delovaće na vlas tokom noći, ujutru kada operete kosu ona će biti vidno mekša i nežnija.

Do neke nove priče o kosi,

Vaša Paolla