Saveti

Vrste četki za kosu i kakvoj su kosi namenjene

vrste četki za kosu i kako izabrati pravu

Idealna četka za kosu može u mnogome pomoći da vaša kosa izgleda lepo i dobro stilizovana. U narednim redovima otkrivamo koje sve vrste četki postoje i kakvoj kosi su namenjene.

Češalj sa širokim zubima

Ovaj češalj bi trebalo svaka dama da ima jer je on neophodan za raščešljavanje mokre kose. Verovatno ste mnogo puta pročitali kako morate izbegavati češljanje kose dok je ona mokra. To pravilo važi samo ukoliko ne koristite češalj sa širokim zubima. Sve ostale četke učiniće da vam kosa prilikom češljanja puca i oštećuju je.

vrste četki za kosu i kako izabrati pravuČešalj za razdvajanje kose na sekcije

Ako se sami farbate biće vam potreban jedan ovakav češalj, ali i ukoliko pravite frizure koje zahtevaju precizno razdvajanje kose. Upravo dugačka tanka drška na ovom češlju pomaže da se kosa podeli na precizne sekcije. Izbegavajte češljanje ovim češljem jer nije namenjen za to iz razloga što vam može iskidati i izlomiti kosu.

Četka za dugu kosu

Ova četka sa mekim jastučićem je pogodna s jedne strane za masažu skalpa, a sa druge strane za češljanje prirodno ravne kose. Uz adekvatnu negu kose ove četke čine i to da kosa postigne i prirodan sjaj. Uglavnom su ove četke sa mekim jastučićem pravougaonog oblika i sa zupcima koji nisu mnogo suzbijeni.

Četke sa široko razmaknutim zupcima

Ove četke su pogodne za brzo sušenje kose, a ujedno daju prirodan volumen kosi. Četka skraćuje vreme sušenja kose i zato je jedna od must have četki koje morate imati. S druge strane sprečavaju da toplotni aparati oštećuju kosu i zato ih najviše i volimo.

vrste četki za kosu i kako izabrati pravuČetke za tapiranje

Četka koja je uvek tu kada želim da stilizujemo kosu i koja je efektna za dobijanje veštačkog volumena. Ova četka ne lomi i ne oštećuje kosu uz pravilno korišćenje. Dobijanje volumena na temenu kose moguće je upravo uz korišćenje ove četke.

Četka od prirodne dlake

Smatra se jednom od glavnih imperativa za sjajnu kosu. Prirodna dlaka pospešuje uklanjanje nečistoća iz kose, ali utiče i na njen sjaj. Ovakve četke su praktične za pravljenje ravnih frizura. Isto tako poseduju gusta vlakna koja pomažu da se kosa brže razmrsi.

Sintetička četka za kosu

Pogodna je za održavanje guste kose koja se mrsi. Raščešljavanje zamiršene kose sa ovom četkom je prošlost. Neukrotiva kosa dobija novi izgled korišćenjem sintetičkih četki. Najviše je koriste žene sa prirodno gustom kosom.

vrste četki za kosu i kako izabrati pravu

Metalna okrugla četka

Ova okrugla četka je namenjena za dugu kosu, pravljenje lokni i talasa, ali i feniranje na ravno. Ako imate dugu kosu, neophodna će vam biti velika okrugla četka dok su za kraću kosu namenjene one manje četke. Ove četke nisu dobre za mokru kosu, jer s obzirom na to da se zagrevaju, kosi mogu naneti štetu.

Četka za raščešljavanje zamršene kose

U poslednje vreme jako popularne i namenjene za kosu koja se lako mrsi. Često je koriste i one dame koje imaju nadograđenu kosu. One su izuzetno delotvorne i kada je suva kosa u pitanju.

Sada je pravo vreme da nabavite one četke koje su neophodne potrebama vaše kose. Uz adekvatne preparate za kosu i četke za kosu mogu da utiču na kvalitet i izgled vaše kose.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com