Saveti

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?

Najvažnija stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odabira boje kose je ravnoteža ili kontrast koji će vaša boja kose imati u odnosu na oči. Vaša prirodna boja kose u osnovi ograničava koliko nijansi možete „spustiti“ ili „podići“ prilikom promene boje kose.

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?Plave oči

Izaberite boje za kosu koje u nazivu imaju da su „hladne“ ili „pepeljaste“. Takođe, isprobajte osnovne nijanse poput intenzivnih smeđih ili dodajte suptilne nijanse meda. Nijanse koje osobama sa plavim očima odgovaraju i koje su popularne su: ledena plavuša, vatrena crvena, suptilni kestenjasti tonovi, ružičasto zlatni tonovi, bakarne nijanse i tamno smeđe nijanse.

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?Svetlo smeđe oči

Osobe koje imaju svetlo smeđe oči imaju zaista puno mogućnosti kada je boja kose u pitanju. Izaberite bilo koju boju od plavih ili smeđih nijansi i izgledaćete sjajno. Da biste dodatno nalasili svoje smeđe oči isprobajte srednje smeđu boju sa plavim ili svetlim pramenovima. Nijanse koje osobama sa svetlo smeđim očima odgovaraju i koje su popularne su: svetle nijanse plave, karamel smeđa nijansa, smeđa kosa sa plavim pramenovima, zlatna boja meda, bakarno smeđa i plava kosa sa tamnim korenom.

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?Zelene oči

Često imamo priliku da vidimo osobe sa zelenim očima koje imaju svetle boje poput bež i šampanjca u kosi. Skoro sve nijanse smeđe, od svetle do tamne, dobro pristaju osobama sa zelenim očima. Nijanse crvene mogu biti zaista lepe uz vaše zelene oči s toga ukoliko volite crvenu boju nećete pogrešiti. Nijanse koje osobama sa zelenim očima odgovaraju i koje su popularne su: platinasto plava, neutralno plava, bledo crvena nijansa, pastelne nijanse, zlatno plava i tamno smeđe nijanse.

Kako odabrati boju kose prema boji očiju?Braon oči

Ukoliko ste dama sa braon očima, a želite da budete u trendu predlažemo da uradite balajaž. Dovoljno je da vašu prirodnu boju kose upotpunite svetlim pramenovima i nećete pogrešiti. Tamne i bakarne nijanse crvene su takođe dobar izbor. Nijanse koje osobama sa braon očima odgovaraju i koje su popularne su: prirodna crna, tamno smeđa nijansa, balajaž u nijansama meda, bakarno crvena, karamel sa zlatnim pramenovima i smeđa kosa sa svetlim pramenovima.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com