Saveti

Proizvodi za prolećnu negu kose

prolećna nega kose

Dolaskom proleća priroda se budi, pa tako je vreme da i vašu kosu “probudite” iz zimskog perioda. Pravi je trenutak da se pozabavite planiranjem adekvatne nege vaše kose. Posvetite se vašoj kosi i učinite da ona tokom prolećnih meseci bude u najboljem izdanju. Upravo ćemo vam dati i savete koji bi se to proizvodi trebalo naći na listi proizvoda koji će vašu beauty prolećnu rutinu učiniti efikasnom.

Balzam za kosu

Ovog proleća ne treba zanemariti snagu nege koju pružaju mleka i balzami za kosu. U gotovo svim linijama za negu kose pored kupki za kosu nalazi se i mleko-balzam koji je preporučljivo da koristite istovremeno pri istom pranju. Međutim, mleko za kosu koje preporučujemo da se ovog proleća nađe u vašoj hair rutini jeste Aura Botaica. Aura Botanica je profesionalna, luksuzna linija za negu kose bogata prirodnim sastojcima. 97% sadržaja je prirodnog porekla. Ovaj proizvod sadrži ručno brano samoansko kokosovo i marokansko arganovo ulje. Sastojci su dobijeni fer trgovinom. Reč je o proizvodu bez silikona.

Proizvod je dostupan na našem ONLINE SHOP-u OVDE.

proizvodi za negu kose tokom prolećaNega farbane kose

Sunce u kosi je trend koji se svakog proleća ponovo vraća. Nakon što se ofarbate svoje pramenove u one nijanse koje odgovaraju vašoj boji kose biće vam neophodno da zaštitite od toplote i sunčevih zraka svoju kosu. Reč je o intenzivnoj nezi posvetljene ili kose sa posvetljenim pramenovima. Blond Absolu Cicaflash pruža hranljivu moć nege bez otežavanja. Momentalno intenzivno obnavlja kosu. Vlas je manje sklona lomljenju uz ovaj preparat. Štiti kosu od svakodnevnih oštećenja.

  • U kombinaciji sa Ultra Violet kupkom kosa je 16 puta otpornija na lomljenje
  • Ostavlja kosu 92% više hidriranom ako se koristi sa kupkom Lumiere
  • Ostavlja kosu 8 puta sjajnijom ako se koristi sa kupkom Lumiere

Proizvod je dostupan na našem ONLINE SHOP-u OVDE.

Maska za kosu

Tokom zimskih meseci negde najviše i izlažemo kosu feniranjima i drugim pomagalima pored fena za kosu te joj je potrebna maska za kosu koja će je ojačati i nahraniti. Resistance Force Architect maska za kosu namenjena je za jačanje lomljive, oštećene kose, sa ispucalim krajevima čiji stepen erozije je 1-2. Ova maska za kosu daje osećaj jačine oštećenoj i lomljivoj kosi. Poželjno je da se maske za kosu koriste makar jednom nedeljno kako bi imale efekat u nezi kose. Vašoj kosi je neophodno da se obnovi i da se reši ispucalih krajeva.

Proizvod je dostupan na našem ONLINE SHOP-u OVDE.

Piling za kosu

Dubinski detoks kose je nešto što je jako bitno da omogućite svojoj kosi tokom prolećnih meseci. Kerastase od nedavno u svojoj ponudi preparata za negu uvrstio je pilinge koji omogućavaju da osveži vaš skalp. Kerastase Scrub Apaisant je umirujući piling za osetljiv skalp. Uklanja sebum i nečistoću. Poboljšava efikasnost tretmana koji se koriste nakon njegove primene. Umiruje kožu skalpa masažom. Pruža instant piling glave i kose. Vaša kosa će prodisati volumenom nakon njegovog korišćenja.

Proizvod je dostupan na našem ONLINE SHOP-u OVDE.

Ulje za kosu

Iako nam prolećni meseci donose sunčane dane i veće temperature uvek nas može iznenaditi sa kišnim danima. Zato je proizvod koji vam je dobro došao i u vašoj torbi upravo ulje za kosu. Predlažemo da to bude Kerastase Oleo Relax ulje za kontrolu volumena neposlušne kose. Ovo ulje za kosu je sastavljeno od 3 moćna ulja za kontrolu friza i volumena neposlušne kose. Reč je o laganoj uljanoj teksturi za negu neukrotive kose. Štiti kosu od izlaganja toploti čak do 110°C. Oleo Relax ulje daje kosi sjaj i ima anti frizz efekat. Morpho uljani kompleks je ključ ovog proizvoda, a on obuhvata:

  • Kokosovo ulje: Hidrira i štiti kosu.
  • Rosa Canina voćno ulje: Bogato vitaminom C pruža antioksidativnu zaštitu.
  • Plukenetia volubilis seed ulje: Obogaćeno masnim kiselinama Omega 3, Omega 6 i Omega 9, neguje i štiti kosu.

Proizvod je dostupan na našem ONLINE SHOP-u OVDE.

Da li se neki od ovih preparata za negu već našao na vašim policama?

Do neke nove inspirativne priče o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com