Saveti

Sve o farbama za kosu što bi trebalo da znate

farbe za kosu

aAko ste od onih dama koja već duže vremena razmišlja o tome da po prvi put ofarba svoju kosu onda je ovo tekst koji treba da pročitate. Pre nego što se upustite u avanturu bojenja kose dobro bi bilo da se bolje upoznate sa svim tajnama koje kriju farbe.

Veliki broj žena na internetu, u nekom časopisu ili po uzoru na neku poznatu ličnost je videla idealnu nijansu u koju bi volele da ofarba kosu. Ono što treba da znate jeste da je nekada potrebno više puta proći kroz proces farbanja da biste dobili tu nijansu. Nije isto ako ste prirodna brineta ili plavuša jer različita boja prirodne boje kose drugačije „prima“ istu nijansu farbe.

Kakve sve farbe za kosu postoje?

farbe za kosuTrajne farbe za kosu

Ove farbe se najčešće koriste danas. Za potrebe farbanja kose postoji masa različitih hidrogena za kosu. Svima im je u osnovi hidrogen peroksid određenog procenta uz dodatak boje, mirisa i sredstava za umanjivanje štetnih efekata na kosu i kožu vaše glave. Ukoliko koristite dugotrajne farbe to znači da nakon pranja ne dolazi do ispiranja boje kao i to da 100% pokrivaju sede vlasi.

Polutrajne farbe za kosu

Ove farbe privremeno nijansiraju kosu i ispiraju se nakon nekoliko pranja. One su veoma praktične jer ćete brzo moći dobijenu boju da zamenite drugom u slučaju da vam se ona ne dopadne.  Polutrajne farbe ne sadrže amonijev hidroksid niti alcohol. Najbitniji zaključak kod ovih farbi jeste da su one odličan izbor da eksperimentišete sa raznim nijansama ukoliko želite neku promenu sa vašom kosom.

Farbe bez amonijaka

Ove farbe u odnosu na one klasične manje oštećuju kosu i upravo zato veliki broj žena preferira upravo njih. Amonijak služi kao sredstvo koje omogućava folikulima kose da nabubre. Takva kosa dosta lakše upija farbu. Ova reakcija omogućava dublje i dugotrajnije bojenje kose jer je boja povezana sa kosom iznutra. Farbe za kosu bez amonijaka preporučujemo onim damama koje imaju tanku i suvu kosu, nema mnogo sedih, žele sjajnu kosu, želi da promeni boju za samo par nijansi. Naravno i onima koji su preosetljivi na amonijak.

idealna boja farbe za kosuPrirodne farbe za kosu

Prirodne boje za kosu veoma su delotvorne za sam tretman kose, ali i za minimalno oštećenja. Različiti tonovi mogu se mešati po meri, a boja polako bledi vraćajući prirodnu boju kose. Ove farbe napravljene su isključivo od biljnih sastojaka koji neguju kako vrhove tako i koren kose. Prirodne farbe za kosu su potpuno bezbedne i ne mogu izazivati nikakvu reakciju.

Sada kada ste se bolje upoznali sa vrstama farbi za kosu ostaje vam još da se odlučite za boju ili pak više nijansi u koje ćete ofarbati kosu.

Ukoliko niste sigurni kako bi vam pristajala određena boja možete istalirati aplikaciju Style My Hair Pro i testirati različite boje. Pišite nam na Instagramu @paollahairstyle ili nas pozovite za sve dodatne savete.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com