Inspiracija

Najbolje frizure Sofije Loren

frizure sofije loren

Poznata italijanska glumica Sofija Loren rođena je 1934. godine, a kasnih pedesetih godina važila je za jednu od najpopularnijih filmskih zvezdi. Bila je poznata po svojoj lepoti, stilu, a u svojoj filmskoj karijeri nizala je uspehe upravo zahvaljujući svojoj lepoti. Jedna od njenih najvećih uloga jeste uloga u filmu “Dve žene” za koju je dobila Oskara za najbolju glumicu.

frizure sofije lorenSofija Loren danas ima 85 godina, a od svog prvoj javnog pojavljivanja smatrana je za sofisticiranu, snažnu i glamuroznu damu. Mnoge žene širom sveta, kako one poznate tako i sve druge, pokušale su da kopiraju njene prelepe frizure, ali sve su uspele samo da zaliče na nju. Njen stav i prirodnu lepotu niko nije mogao da iskopira.

Bez obzira da li je imala kratku ili dugu kosu, Sofija Loren je uvek umela da naglasi lepotu i crte svog lica. Nosila je podignute punđe, isticala volumen kose, kraće frizure i uvek je izgledala poput prave dame gde je akcenat bio na ženstvenosti. Ceo svet za nju je znao da kaže da je u svojim najboljim godinama uvek ispoljavala neku senzualnost koja je i dan danas inspiracija mnogim poznatim modnim dizajnerima ali i svetskim frizerima.

Kada pomislimo na frizure Sofije Loren prva asocijacija su nam blagi talasi u kosi koji su uvek isticali njenu bujnu kosu punu volumena. Na glamuroznim događajima najčešće je nosila ovakve frizure.

Naizgled veoma jednostavne frizure na njoj su izgledale glamurozno.

frizure sofije lorenZa lepotu njene kose govorila je da je ključna i nega. Za negu svoje kose koristila maslinovo ulje u koje je dodavala nekoliko kapi limuna i belance i nanosila na kosu kao masku. Njen tajni recept glasi: “Nakon pranja u mokru kosu utrljajte maslinovo ulje od korena ka krajevima. Uvijte kosu plastičnom folijom ili kesom da se ne bi umastila majica ili peškir u koji ćete uviti kosu. Držite tako 15 do 20 minuta i isperite.” Rezultat je zdrava i sjajna kosa, probajte.

frizure sofije loren“Ako je mlada žena lepa, ali nije disciplinovana, izgubiće lepotu i izgled kako stari. Sa druge strane, ako je žena obična, ali disciplinovana, sa godinama će izgledati sve lepše”, tvrdi Sofija. Nije volela preterano da nosi detalje u kosi, a negde je pamtimo najviše da je volela da nosi marame.

Danas, ova glumica najčešće nosi frizure u vidu lokni. Mnoge poznate ličnosti, često biraju frizure poput njenih za crveni tepih među kojima su Šerliz Teron, Eva Mendez i Anđelina Džoli. Ova lepa italijanska modna ikona će biti vanvremenska inspiracija zauvek kada su vintage frizure u pitanju.

Do neke nove inspirativne priče,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com