Saveti

Svadbena frizura i sve što mlada mora da zna

sve što mlada treba da zna o svadbenoj frizuri

Ako nemate izabranu konačnu frizuru, milion pitanja bi vam se moglo motati po glavi: da li da nosim kosu podignutu ili spuštenu za venčanje? Kovrdžava ili ravna? Jednostavno ili ekstravagantno? Na kraju krajeva, baš kao i venčanice, opcije za svadbene frizure su naizgled beskrajne.

Iako ste možda već odabrali venčanicu koju planirate da nosite, odluka o izgledu kose za dan venčanja je jednako važna. Sve oči će biti uprte u vas, a vi ćete želeti da vaša kosa izgleda apsolutno najbolje dok traje cela ceremonija. Pre nego što stavite veo (ili krunu od cveća) za vaš veliki dan, apsolutno morate da osmislite stilizaciju kose.

svadbena frizura i sve što mlada mora da zna o njojŠta podrazumeva odabir prave svadbene frizure

Frizuru odaberi prema nekoliko važnih faktora:

– kakva ti je haljina tj. venčanica
– koje je godišnje doba kada se odigrava ceremonija venčanja
– koja je dužina tvoje kose
– da li nosiš veo, cvetnu krunu ili ništa od toga

Proba frizure za venčanje

Obavezno dogovori sa svojim frizerom probu frizure i to četiri do šest nedelja pre dana venčanja. Ukoliko ćeš nositi neke ukrase u kosi bilo bi dobro da i njih imaš do tada kupljene.

Inspirišite se

Danas nam je dostupno mnogo sajtova na kojima možemo pronaći frizuru za venčanje. Ukoliko bi našla primer frizure to će biti lakše i da svom frizeru predstaviš kakvu stilizaciju želiš.

Kratka kosa

Nemojte se brinuti ukoliko imate kratku kosu. I sa kratkom frizurom možete izgledati izuzetno elegantno i bajkovito.

Promena imidža

Neposredno pred vaš veliki dan ne preporučujemo drastične promene kada je vaša kosa u pitanju. Bilo da je reč o kolorizaciji ili promeni frizure ovo je ključno pravilo.

Budite svoji

Izaberite onu frizuru koja vama odgovara pa makar to bila i ona najjednostavnija. Ipak, reč je o vašoj kosi i vašem najlepšem danu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com