Saveti

Kako srediti kosu posle treninga bez pranja

kako srediti kosu posle treninga

Da li treba da operete kosu posle vežbanja? Za većinu ljudi je u redu da preskočite pranje kose nakon treninga, čak i ako ste se oznojili. Koliko često treba da perete kosu zavisi od vašeg tipa kose, teksture i vas samih. Tanka, slaba kosa obično zahteva češće pranje nego gusta, gruba kosa. Hemikalije mnogih šampona “gule” kosu, tako da je zapravo dobro izbegavati pranje kose svaki dan ako je moguće. (Napomena: možete preskočiti pranje kose, ali nemojte preskočiti tuširanje.)

Bez obzira da li se sastajete sa prijateljima nakon treninga, idete na sastanak ili odlazite na posao, saznajte kako da dobijete savršen izgled kose bez pranja.

kako srediti kosu posle treningaPre teretane

Nanesite suvi šampon za kosu pre nego što je vežete u rep ili punđu, u zavisnosi kakvu ćete frizuru nositi na treningu. Podelite kosu na sekcije i nanesite ravnomerno na koren suvi šampon.

Napravite pravi odabir frizure. Bilo da je reč o neurednoj niskoj punđi, kosi vezanoj u rep ili pak pletenicama.

Kosa vezana u rep – savetujemo široke gumice po mogućstvu one koje upijaju vlagu.

Neuredna punđa – predlažemo da punđu vezujete nisko umesto visoko. Koristite gumice za kosu koje je neće oštetiti i vežite je lagano, kao da pravite neobaveznu punđu.

Pletenice – ako je vaša kosa bujna i neukrotiva pletenice su idealan način da spremite kosu za trening.

Kako srediti kosu posle treninga

Nanesite malo suvog šampona, prosušite fenom dva minuta kosu i sušite je glavom okrenutom na dole i provlačite okrugu četku kroz kosu. Ukoliko nemate fen pri ruci dovoljno će biti da nakon nanošenja suvog šampona kosu protresete malo prstima.

Drugi način jeste da kosu vežete u nizak konjski rep ili punđu, a da pre toga zaližete kosu pri vrhu. Nanesite ulje za kosu a onda naprskajte malo laka da “ukrotite” nemirne pramenove.

I za kraj, najlakši način jeste da ponesete svoj omiljeni kačket ili šešir, u zavisnosti na koji događaj idete nakon treninga i niko neće ni znati da ste bili na treningu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com