Ako bismo morali da navedemo neke od najneugodnijih problema sa lepotom, tanka kosa bi se definitivno našla u najvišim rangovima. Izgleda beživotno, slepljeno čak i nakon pranja i feniranja? Onda imamo rešenje za vas. Pred vama su neki korisni saveti i trikovi za dodavanje volumena tankoj kosi.

Savet 1 – Nadogradnja kose

Ovo je ujedno najbrži i najlakši način da svojoj kosi date na volumenu, ali i na dužini za kratko vreme. U našem salonu radimo nadogradnju prirodnom kosom. Uz nadogradnju prirodnom kosom dobijate pre svega prirodan izgled koji ne odskače od vašeg ličnog stila. Ovo je pravi način da osvežite svoj look i povratite sampouzdanje. Volumen je uvek u modi, a tehnologija i kvalitet u nadogradnji su toliko napredovali da ne postoji nijedan razlog da već danas nemate bujnu i lepu kosu.

Savet 2 – Suvi šampon

Brz i efikasan način za rešavanje problema masnog korena i masne kose koji trenutno oživljava vašu kosu i daje joj na volumenu. Iako je pranje kose svaki dan veliko „NE“, možete se uvek osloniti na šampon u spreju koji će vam ulepšati kosu. 

Savet 3 – Sprej za bolju teksturu

Uz pomoć ovog spreja možete lako stilizovati moderan „razbarušen“ izgled bez obzira koje vam je dužine kosa. Izaberite onaj koji najviše odgovara vašoj kosi, a rezultati su zaista neverovatni. Neka vam se nađe uvek u vašoj tašni i ne brinite ukoliko uslede iznenadni sastanci i viđanja.

Savet 4 – Promena razdeljka

Vremenom se vaša kosa navikne na isti razdeljak kose. Zato je dobar savet upravo taj da ga promenite, a preporučujemo vam bočni razdeljak. Svako od nas deli kosu na neki njemu svojstven razdeljak, a obično je to razdeljak na sredini. Međutim, vreme je za malu promenu – duboki razdeljak sa strane (bilo leve ili desne) vam može pomoći da napravite volumen za samo nekoliko sekundi. Ovakve promene možete primenjivati s vremena na vreme, sve dok se vaša kosa „ne zasiti“ trenutnog razdeljka. Uživajte u brzo postignutom volumenu.

Savet 5 – Tapiranje kose

Tapiranje je jedan od najboljih načina da postignete volumen u kosi. Prednosti su očigledne – volumen je i do 5 puta veći, kosa je lakša za oblikovanje, a frizure bolje stoje.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com