Saveti

Pet saveta kako da tanka kosa ima više volumena

kako da tanka kosa ima više volumena

Ako bismo morali da navedemo neke od najneugodnijih problema sa lepotom, tanka kosa bi se definitivno našla u najvišim rangovima. Izgleda beživotno, slepljeno čak i nakon pranja i feniranja? Onda imamo rešenje za vas. Pred vama su neki korisni saveti i trikovi za dodavanje volumena tankoj kosi.

kako da tanka kosa ima volumenSavet 1 – Nadogradnja kose

Ovo je ujedno najbrži i najlakši način da svojoj kosi date na volumenu, ali i na dužini za kratko vreme. U našem salonu radimo nadogradnju prirodnom kosom. Uz nadogradnju prirodnom kosom dobijate pre svega prirodan izgled koji ne odskače od vašeg ličnog stila. Ovo je pravi način da osvežite svoj look i povratite sampouzdanje. Volumen je uvek u modi, a tehnologija i kvalitet u nadogradnji su toliko napredovali da ne postoji nijedan razlog da već danas nemate bujnu i lepu kosu.

Savet 2 – Suvi šampon

Brz i efikasan način za rešavanje problema masnog korena i masne kose koji trenutno oživljava vašu kosu i daje joj na volumenu. Iako je pranje kose svaki dan veliko “NE”, možete se uvek osloniti na šampon u spreju koji će vam ulepšati kosu. Poznati francuski brend za negu kose Kerastase u svojoj ponudi ima fantastičan suvi šampon u spreju, Fresh Affair koji možete kupiti OVDE

Savet 3 – Sprej za bolju teksturu

Uz pomoć ovog spreja možete lako stilizovati moderan “razbarušen” izgled bez obzira koje vam je dužine kosa. Izaberite onaj koji najviše odgovara vašoj kosi, a rezultati su zaista neverovatni. Neka vam se nađe uvek u vašoj tašni i ne brinite ukoliko uslede iznenadni sastanci i viđanja.

Savet 4 – Promena razdeljka

Vremenom se vaša kosa navikne na isti razdeljak kose. Zato je dobar savet upravo taj da ga promenite, a preporučujemo vam bočni razdeljak. Svako od nas deli kosu na neki njemu svojstven razdeljak, a obično je to razdeljak na sredini. Međutim, vreme je za malu promenu – duboki razdeljak sa strane (bilo leve ili desne) vam može pomoći da napravite volumen za samo nekoliko sekundi. Ovakve promene možete primenjivati s vremena na vreme, sve dok se vaša kosa „ne zasiti“ trenutnog razdeljka. Uživajte u brzo postignutom volumenu.

Savet 5 – Tapiranje kose

Tapiranje je jedan od najboljih načina da postignete volumen u kosi. Prednosti su očigledne – volumen je i do 5 puta veći, kosa je lakša za oblikovanje, a frizure bolje stoje.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com