Saveti

Sve o tehnikama bojenja što niste znali – 1. deo

tehnike bojenja i farbanja kose

U današnje vreme kada se veoma brzo razvijaju nove tehnike bojenja kose zaista je monotono da ne osvežite svoju kosu nekom novom promenom. Jedan od načina da svojoj kosi date neku novu dimenziju jeste promena boje kose. Pred nama je nekoliko vrhunskih tehnika kada je reč o bojenju kose. Izaberite sebi omiljen i zablistajte u svom najboljem izdanju.

Pre nego se osvrnemo na do sada već viđene tehnike bojenja osvrnućemo se na jedan novitet.

tehnike bojenja i farbanja koseSmoky Hair

Reč je o novoj tehnici koja pruža prirodan prelaz između tamnih nijansi u korenu i svetlijih nijansi na krajevima. Stepenovanje hladnim tonovima inspirisano je popularnim makeup trendom „smoky eye“. Formula za ovakav izgled se sastoji npr. od prvog prelaza koji je žuto-narandžast, drugog koji je žut i trećeg koji je veoma svetlo žut. Izaberite vaše omiljene nijanse bilo da su tamno pepeljaste ili pak plave. Ukoliko želite da postignete „smoky hair“ i to hladni pepeljasti efekat ključ je u savršenoj neutralizaciji. Tada se neutališu narandžasti i žuto-narandžasti podtotnovi i dobićete željeni izgled.

Babylights

Ova tehnika bojenja kose se sastoji od sitnih suptilnih naglašavanja preamenova koji podsećaju na sunčeve zrake. Daju nežni izgled kosi zbog svih tih malih pramenova koji se boje uz pomoć folije.

Root Shadow

Izrasli koren više nije znak neurede kose, baš suprotno. Oni su jedan od glavnih trendova poslednjih sezona. Ako pratite novitete u farbanju kose onda je sigurno znate da ne morate da bojite koren svoje kose ukoliko ne želite. Reč je o tehnici koji se sastoji u tamnom korenu i svetlijim krajevima, ali bez oštrog kontrasta između njih. Boja se nanosi na celu dužinu kose stvarajući efekat senke. Koren kose ostaje netaknut, a vrhovi se boje u svetliju nijansu.

Balayage

Ovaj prilično zvučni francuski izraz je takođe dostigao svoj vrhunac poslednjih godina. Reč je o tehnici isticanja nijansi koje se oslikaju svetlim bojama. Rezultat su nežni gotovo prirodni pramenovi kose koji daju sunčev sjaj i lako se stapaju sa kosom koja raste.

Ovo je samo nekoliko tehnika , drugi deo teksta vas očekuje uskoro. Nadamo se da smo vam malo bolje približili ove tehnike bojenja kose. A ukoliko imate dodatnih pitanja pišite nam na našoj Instagram stranici u DM @paollahairstyle.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: pinterest.com