Saveti

Sve o tehnikama bojenja što niste znali – 2. deo

tehnike bojenja i farbanja kose

U današnje vreme kada se veoma brzo razvijaju nove tehnike bojenja kose zaista je monotono da ne osvežite svoju kosu nekom novom promenom. Jedan od načina da svojoj kosi date neku novu dimenziju jeste promena boje kose. Pred nama je nekoliko vrhunskih tehnika kada je reč o bojenju kose. Izaberite sebi omiljen i zablistajte u svom najboljem izdanju.

Prvi deo teksta pročitajte OVDE.

Ombre

U ovoj tehnici bojenja kose vaš koren postepeno bledi u potpuno svetliju boju kose na krajevima poput plave. Ako vaša kosa nije tamnije nijanse onda će se ovom tehnikom još više produbiti vaša prirodna boja kose i postićićete dramatičan look.

tehnike bojenja i farbanja koseSombre

Sombre možete smatrati suptilnijom i „mekšom“ ombre verzijom. Ovom metodom postiže se niži kontrast između kose pri korenu i kose na krajevima, a tamnija nijansa na korenu suptilno se preliva u boju na krajevima za besprekoran završni izgled. Neke od najpopularnijih verzija tehnike sombre su Bronde Sombre, Caramel Sombre i Mocha Sompre – sve verzije prelaska brinete u plavuše.

Fluid Hair

Reč je o tehnici koju zovemo fluidno farbanje kose za veoma strpljive dame jer je potrebno nekoliko sati da se ona sprovede u delo. Radi se o farbanju kose tako što se boji pramen po pramen kose veoma pažljivo, a osoba koja se farba sedi tako što glavu treba da nasloni na ivicu stola u boji. Tako se temeljno može videti kako izgledaju pramenovi i kako se boja topi od korena do vrha. Mnogi je poistovećuju sa slikarskom tehnikom akvarel.

Pramenovi

Pramenovi su istaknuti delovi kose obojene svetlijom nijansom od vaše prirodne boje kose. Idealan su izbor kada želite kosi dati potpuno svežu dimenziju, a isto tako sa njima možete dodatno naglasiti vaše crte lica. Kada želite da postignete sjaj kose, na vama je da odlučite da li ćete pramenove da radite uz pomoć folije ili pak sa tehnikom balayage.

Board Balayage

Ako ste oduvek želele da postignete maksimalno posvetljenje kose ovo je tehnika za vas. Što svetlija nijansa postiže se upravo sa tehnikom board balayage. Sa ovim načinom senčenja mekih prelaza, sa tzv. „visokim“ pramenovima i prirodnim korenom lako ćete održavati vašu kosu. Sve što vam je potrebno jeste oko pet sati izdvojenog vremena da posetite frizerski salon. Rezultati su fantastični.

Korekcija boje

Pitali ste se šta je to „korekrica boje kose“? Pa upravo to kako zvuči – popravljanje neželjenih rezultata farbanja kose sa kojim ste nezadovoljne. Niste ni prva ni poslednja dama koja nakon određene promene boje kose nije bila zadovoljna. Korekcija boje uključuje ili toniranje neželjenih žutih tonova, bojenje kose u tamnije boje ili pak još veće posvetljivanje kose kako biste postigle željeni efekat.

Nadamo se da smo vam malo bolje približili sve ove tehnike bojenja kose. A ukoliko imate dodatnih pitanja pišite nam na našoj Instagram stranici u DM @paollahairstyle.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija: pinterest.com