Saveti

SPF zaštita od sunca za kosu

spf zaštita kose od sunca

SPF zaštita od sunca za kosu ja naša današnja tema. Tretirajte svoju kosu kao svoju kožu tokom letnjih meseci i branite je od potencijalnog oštećenja. Često nas dermatolozi u toku ovog perioda podsećaju na važnost svakodnevnog nošenja SPF-a . Međutim, ono što mnogi ljudi ne znaju o zaštiti od sunca je da ta zaštita ne treba da se svede samo na zaštitu kada je reč o koži tela, već da se ona odnosi i na zaštitu kose i skalpa. Vaše vlasište, iako je prekriveno vašom kosom, i vaša kosa su u opasnosti od oštećenja UVA/UVB.

dvofazno ulje u spreju kerastase soleilUV zraci mogu da učine kosu lomljivom i izgledaju oštećeno. Sunčeva svetlost isušuje i može posvetliti kosu jednostavno od izlaganja, a vaša koža glave, kao i svaka druga koža na telu, podložna je raku kože. To će vam istaknuti svaki dermatolog.

Antioksidansi i ulja biljnog porekla mogu biti korisni u zaštiti i smirivanju vlasišta i kože od štetnih sunčevih zraka. Antioksidansi će ukloniti slobodne radikale izazvane UV oštećenjem i mogu pomoći u sprečavanju oštećenja. Ulja s druge strane mogu pomoći kod suvoće kose nakon što je izložena sunčevim zracima.

SPF zaštita od sunca za kosu

Znate da vam uvek preporučujemo najbolje proizvode za negu kose. A kako i mi sami koristimo Kerastase preparate za negu kose i ovoga puta izdvojićemo jedan fantastičan proizvod poznatog francuskog brenda iz linije Soleil.

Soleil asortiman za negu nakon izlaganja suncu, hrani i osvetljava kosu proizvodima koji štite kosu od isušivanja, usled uticaja tokom letnje sezone kao što su sunce, hlor i slana voda. Reč je o idealnom programu za negu nakon izlaganja suncu, za meku i sjajnu kosu tokom celog leta. Obogaćena kokosovom vodom i vitaminom E, linija Soleil brine o vašoj kosi braneći je od uticaja tokom leta. Kosa ostaje sjajna i hidrirana.

Danas vam govorimo o proizvodu koji možete uvek nositi sa sobom u svojoj torbi.

Dvofazno ulje u spreju koje se može prskati pomaže u apsorpciji UV zraka umesto da ih pušta da prođu do vaše kose, a formula sadrži kokosovu vodu i vitamin E kako bi obezbedila vlagu punu antioksidansa koja neće ostaviti kosu masnom. Ovaj lagani sprej definiše i naglašava prirodne talase. Kosa je blistava i zaglađena, čak i u najtoplijim letnjim danima.

Benefiti dvofaznog ulja u spreju:

  • Anti-frizz efekat do 24 sata
  • Definiše i stvara teksturu kose
  • Kreira sjajne talase
  • Brzo se upija i omekšava kosu

Ono što je takođe važno jeste da ulje mogu koristiti svi tipovi kose i skalpa i da je cilj proizvoda zaštita od sunca.

Dvofazno ulje u spreju možete poručiti OVDE.

Izaberite rutinu koja najviše odgovara vašim letnjim aktivnostima.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla