Inspiracija

Najbolje kratke frizure za starije dame

Kada dođete do određenih godina, morate skratiti kosu, zar ne? Pa, nije nužno. Ne postoji čvrsto pravilo o tome kada treba da se napravi ovaj korak, ali većina stilista se slaže da kraća kosa izgleda bolje na zrelijim ženama, čak i da ih čini mlađim. Duga, proređena kosa može vizuelno da vas učini starijim, a kratka frizura deluje suprotno. Međutim, postavlja se pitanje: koliko kratko je dovoljno kratko?

Kako žene stare, njihova kosa počinje da se proređuje zbog hormonalnih promena. Kratko šišanje može učiniti da izgleda punije, a istovremeno pomaže da se sakriju znaci gubitka kose. Osim toga, promene teksture, ispucali krajevi, suvoća bolje se tretiraju kratkom frizurom.

Još jedan razlog da razmislite o šišanju kose? Izgledaće obimnije. Predlažemo kraću kosu za starije žene jer zadržava volumen i bori se protiv gravitacije. Seda kosa takođe izgleda dobro kratko nošena tako što licu daje mladost. Iako neke žene kraću kosu smatraju muževnijom, to nije slučaj kada je ošišana da upotpuni vaš oblik lica.

Jedna stvar koju treba imati na umu: kratka kosa ne znači manje održavanja. Kosi je potrebno redovno skraćivanje da bi se održavala. Kratkoj kosi treba posvetiti dosta pažnje. Jednako su važni i pravi proizvodi za kosu. Šampon i balzam mogu kratkoj kosi dati sjaj i lakoću za rukovanje, posebno ako je suva. Naše preporuke proizvoda su:

  • balzam za kosu iz linije Densifique koji možete poručiti OVDE. Reč je o nezi sa lifting efektom koji daje punoću kosi kojoj vidno fali gustina.
  • maska za kosu iz linije Chronologiste koju možete kupiti OVDE. Ova maska za kosu je savršena za revitalizaciju kose.
  • i naravno kupka za kosu iz linije Genesis koja je jedna od najprodavanijih proizvoda i koju možete kupiti na našoj online prodavnici OVDE.

Izaberite u nastavku frizuru koja najviše odgovara vašem licu i vašem stilu i već naredne posete frizerskom salonu promenite svoj izgled.

Najbolje kratke frizure za starije dame

najbolje kratke frizure za starije dameVolumen sa bob frizurom

Ako imate prirodno talasastu kosu, ovaj dugi bob je odlična opcija za osveženje vašeg izgleda. Možete sami odrediti koliko kratak ili dug želite da bude bob.

Šik na brz način

Izgled Šerliz Teron je istovremeno šik i lak za postizanje. Jednostavno oblikujte kosu gelom i ostavite je da se osuši na vazduhu za blago vlažan izgled. Bočni razdeljak daje poseban pečat ovoj stilizaciji.

Najpopularnija kratka frizura

Piksi frizura glumice Šeron Stoun je prava definicija savršeno nesavršene frizure koju mi posebno volimo da predložimo damama u zrelim godinama. Frizura koju svaka dama može stilizovati po želji sa malo gela i veštini svojih prstiju.

Talasi kao sa plaže

Čuveni trend beach waves nije rezervisan samo za duge kose, baš naprotiv. Ova stilizacija se može brzo napraviti na bob ili lob frizuri sa presom ili peglom za kosu. Dodatno vam savetujemo da nakon uvijanja pramenova rastresete kosu rukama za bolji efekat.

U kom stilu se najviše pronalazite?

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com