Saveti

Saveti za negu kose tokom zime

nega kose tokom zime

Hladnije vreme sa sobom donosi oštar vazduh i vlagu te može uticati na to da nam kosa bude neposlušna, suva ali i da ako je pravilno ne negujemo dođe do oštećenja. Podelićemo sa vama nekoliko sjajnih saveta kako možete pravilno kosu negovati tokom hladnijeg perioda godine.

nega kose tokom zimePranje i sušenje kose tokom zime

Imajte na umu da kosu ne treba prati prečesto, jer tokom svakog pranja uklanjaju se zaštitni lipidi koji su zaslužni za zdrav izgled kose. Izbegavajte korišćenje vrele vode, jer ona dodatno isušuje vlas. Vodite računa o adekvatno odabranom šamponu za vaš tip kose. Nakon šamponiranja obavezno nanesite masku za kosu koja ima hranljiva i obnavljajuća svojstva.  Masku nanesite na vlažnu ali oceđenu kosu i nakon što je isperete posle 15 minuta nanesite i regenerator. On će omekšati krutu dlaku, zatvoriti je i omogućiti vam lakše raščešljavanje kose.

Ukoliko se fenirate nanesite sprej za zaštitu od toplote pre feniranja ili nekoliko kapi ulja za negu kose. Ovako ćete zaštititi kosu od toplote. Takođe, možete probati i regeneratore za kosu koji se ne ispiraju. Tek oprana kosa je osetljiva zato češljajte kosu drvenim češljem sa širokim zupcima da biste je odmrsili. Jednom dnevno polako izmasirajte teme, jer ćete poboljšati cirkulaciju i podstaći lojne žlezde na lučenje sebuma (prirodne masnoće koja ima zaštitnu funkciju).

Savet plus: Sklonite sa svojih beauty polica sve proizvode za kosu koji sadrže alkohol, on je najviše zaslužan za isušivanje dlake.

Stilizovanje kose tokom zime

Redovno skraćivanje kose je odličan način da održavate svoju kosu zdravom tokom zime. Stilisti preporučuju skraćivanje krajeva na svakih 6 do 8 nedelja. Blago skraćivanje krajeva pomaže da se izbegnu suvi i rascvetali krajevi.

Tokom zime često nosimo kape tako da uvek postoji mogućnost da nam kapa ili šešir pokvare frizuru. Izaberite kape koje ne stežu previše teme glave i napravljene su od nežnijih materijala, ali isto tako probajte neke od modernih frizura koje sjajno možete nositi uz svaku kapu ili šešir.

Savet plus: Obogatite ishranu vitaminima i mineralima i ne zaboravite na adekvatan unos vode zahvaljujući čemu će vam teme i kosa biti hidrirana.

Vaša Paolla

Izvor fotografija: unsplash