Saveti

Saveti kako da kosa bude ravna

kako da kosa bude ravna

Želite da vam kosa bude uglađena, ravna i zdrava? Korišćenje toplotnih alata za oblikovanje i ispravljanje kose oduzima vlagu vašoj kosi, uzrokujući lomljenje. Vremenom, svi oni mogu da izazovu štetu zbog koje čak i najpažljivije stilizovana kosa izgleda suvo i oštećeno. Zato vam predlažemo nekoliko sjajnih saveta u nastavku…

kako da kosa bude ravnaZamotajte kosu

Želite da se probudite sa ravnom kosom? Podelite kosu na jednake delove i umotajte ih jedan preko drugog dok ne dođete do krajeva kose. Obavezno pričvrstite svaki deo kose. Zatim zavežite svilenu maramu oko glave i prespavajte tako. Probudićete se sa glatkom i lepom kosom, a to je upravo ono što ste i želeli da dobijete kao rezultat.

Sušenje kose

Dok je kosa još uvek mokra nakon pranja, pokušajte da je sušite fenom isključivo u pravcu od korena ka krajevima. Na taj način će vaša kosa dobiti na volumenu i iskoristićete prirodni pad radi postizanja što boljeg efekta i sasvim sigurno ćete biti zadovoljne rezultatima, verujte nam na reč.

Koristite valjke za kosu

Valjci za kosu nisu samo za definisanje veličanstvenih lokni i talasa. Za najbolje rezultate koristite jumbo valjke, a kosu podelite u šest sekcija. Čvrsto zarolajte kosu i prespavajte tako. Ujutru će rezultati biti pozitivni.

Argentinski trik

Ovaj poznati trik namenjen je za osobe duge kose. Kosa se opere i na pola osuši hladnim vazduhom fena. Zatim se odvaja pramen po pramen kose i čvrsto umotava oko glave. Na kraju kosu pričvrstite ukosnicama. Ujutru ćete se probuditi sa pravom, svilenkastom kosom o kojoj ste maštale.

Hladan vazduh i četka

Pokušajte za promenu da koristite hladan vazduh umesto vrućeg prilikom sušenja kose fenom. Da biste podstakli ravnije pramenove dok sušite kosu neprekidno je četkajte od korena do vrhovima, tj. krajevima. Iako ovaj proces traje duže, rezultati su sjajni.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com