Želite da vam kosa bude uglađena, ravna i zdrava? Korišćenje toplotnih alata za oblikovanje i ispravljanje kose oduzima vlagu vašoj kosi, uzrokujući lomljenje. Vremenom, svi oni mogu da izazovu štetu zbog koje čak i najpažljivije stilizovana kosa izgleda suvo i oštećeno. Zato vam predlažemo nekoliko sjajnih saveta u nastavku…

Zamotajte kosu

Želite da se probudite sa ravnom kosom? Podelite kosu na jednake delove i umotajte ih jedan preko drugog dok ne dođete do krajeva kose. Obavezno pričvrstite svaki deo kose. Zatim zavežite svilenu maramu oko glave i prespavajte tako. Probudićete se sa glatkom i lepom kosom.

Sušenje kose

Dok je kosa mokra, pokušajte da je sušite fenom isključivo u pravcu od korena ka krajevima, tako će vaša kosa dobiti na volumenu i iskoristićete prirodni pad radi postizanja što boljeg efekta i sasvim sigurno ćete biti zadovoljne rezultatima.

Koristite valjke za kosu

Valjci za kosu nisu samo za definisanje lokni i talasa. Za najbolje rezultate koristite jumbo valjke, a kosu podelite u šest sekcija. Čvrsto zarolajte kosu i prespavajte.

Argentinski trik

Namenjen za osobe duge kose. Kosa se opere i na pola osuši hladnim vazduhom. Zatim se odvaja pramen po pramen i čvrsto umotava oko glave. Na kraju kosu pričvrstite ukosnicama. Ujutru ćete se probuditi sa pravom, svilenkastom kosom.

Hladan vazduh i četka

Pokušajte da koristite hladan vazduh umesto vrućeg prilikom sušenja kose fenom. Da biste podstakli ravnije pramenove dok sušite kosu neprekidno je etkajte od korena do vrha. Iako ovaj proces traje duže, rezultati su sjajni.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com