Saveti

Greške sa kosom koje čine da izgledaš starije

kosa koja čini da izgledaš starije

Da li ste znale da pogrešna frizura, dužina ili boja kose mogu učiniti da izgledate starije nego što zaista jeste?

Ovo su najčešće greške koje možda praviš i ti…

kosa koja čini da izgledaš starijeSuviše tamna boja kose

Ako se farbate u tamnije nijanse morate da znate da suviše tamna i jednolična nijansa čini da izgledate starije. Zato je najbolje rešenje da izvučete pramenove, makar za nijansu svetlije boje, a da je reč o toplim tonovima.

U stvari, kako starimo, kosa treba da svetli, a ne da potamni – zato priroda to radi za nas sa tim dosadnim sedim pramenovima. Oštra tamna kosa može baciti senke na vaše lice naglašavajući linije i bore.

Predugačka kosa

Iako duga kosa može izgledati sjajno i negovano postoji nešto što je predugačko bar kada je reč o postizanju mladalačkog izgleda. Ukoliko vam je kosa do pola leđa znajte da ćete zvanično izgledati starije.

Postoje kraće frizure koje vam daju mlađi izgled. Slično tome, postoje i duže frizure koje dodaju više godina vašim godinama. Stoga bi bilo od pomoći ako biste sa svojim frizerom proverili koju frizuru i dužinu ćete nositi.

Otići “predaleko” od prirodne boje kose

Kada se farbate, trebalo bi da imate za cilj da obogatite vašu prirodnu boju kose, i da eventualno pokrijete sede, ako ih imate. Ne bi trebalo da menjate boju za 180 stepeni.

Preporučujemo da možda pre posvetlite pramenove nego što promenite boju kose u potpunosti.

Ravna kosa

Ravna kosa može izgledati blistavo i zdravo, ali u dvadesetim godimana. S godinama ravna kosa na nama izgleda pomalo monotono. Više će vam odgovarati da definišete talase koji će dati vašoj kosi na volumenu.

Dok mnogi ljudi dugu kosu povezuju sa mladošću, ako vaša kosa bude duga i ispravljena, zapravo možete učiniti da izgledate starije nego što jeste. Ravna kosa stavlja vaše lice u prvi plan uključujući sve one male linije koje pokušavate da prikrijete.

Preterano natapirana kosa

Kada želimo da damo kosi na volumenu poželjno ju je natapirati, ali i u ovome treba imati meru. Od retro izgleda ovakav način stilizovanja kose vrlo lako može preći u ne tako poželjan.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com