Inspiracija

Najlepše i najpoznatije vintage frizure

poznate vintage frizure

Frizure koje su večita inspiracija svim ženama širom sveta su naša današnja tema bloga. O njima se pisalo mnogo puta, ali inspiracije ne manjka da se osvrnemo na neke od najatraktivnijih.

vintage frizure poznatihVintage bob / Merilin Monro

Kada su u pitanju kultne frizure iz pedesetih godina, platinasta plavuša Merilin Monro je prva asocijacija. Sa istaknutim volumenom i uvijenim krajevima, ovo je definitivno jedna od najglamuroznijih bob frizura ikada.

Gamine Cut / Odri Hepbern

Ko bi mogao da zaboravi onu čuvenu scenu u filmu “Praznik u Rimu” u kojoj Odri seče svoju dugu kosu? Ona je pokrenula trend sa kratkim frizurama kod žena.

Holivudski talasi / Elizabet Tejlor

Ovo je čuvena frizura skoro svake zvezde starog Holivuda. I toliko je vanvremenska da je glumice i danas nose na crvenom tepihu. Jedna od onih koja ju je nosila na najbolji mogući način jeste glumica Elizabet Tejlor.

Big Afro / Dajane Ros

Pevačica Dajana Ros je ikona kako stila tako i lepote. Afro iz 70ih asocira upravo na nju. Ponekad se i popularne glumice današnjice odvaže da ponesu ovakvu frizuru.

vintage frizure poznatihTalasi u kosi / Grejs Keli

Grejs Keli sa svojom savršenom frizurom uvek će biti definicija elegancije. Pamtimo je po neodoljivoj plavoj kosi i uvek zapaženim toaletama. Svaka njena frizura je besprekorno stilizovana s toga nije ni čudo zbog čega im se divimo.

Bouffant Bob / Džeki Kenedi

Kada su u pitanju kultne frizure šezdesetih godina, bujna bob frizura koju je nosila Džeki je definitivno jedna od najprepoznatljivijih. Njene frizure uvek je pratio i nakit u vidu minđuša i bisernih ogrlica.

Klasične lokne / Loren Bakol

Ona je glavna predstavnica ženstvenih talasa u kosi starog Holivuda. Frizura koja je dostojna svage glamurozne prilike na crvenom tepihu. Stilizovana sa bočnim razdeljkom dodatno naglašava volumen kose.

Bouffant sa trakom na glavi / Katrin Denev

Frizura iz šezdesetih i crna traka na glavi je važila takođe za jednu od popularnijih koja je obeležila istoriju kose. Bilo da su se trake nosile klasično ili pak u vidu mašne bile su glavni aksesoar za kosu.

Italian Cut / Sofije Loren

Ovaj stil su popularizovale italijanske glumice 50ih. Tako da je bilo sasvim prirodno da je najpoznatija italijanska lepotica od svih njih, Sofija Loren, nosi.

Curly Updo / Ave Gardner

Frizure gde je kosa podignuta je izbor mnogih poznatih ličnosti za događaje na crvenom tepihu. I ništa nije glamuroznije od vintage frizure poput Ave Gardner.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com