Saveti

Kako raspetljati kosu koja se stalno mrsi

saveti kako raspetljati kosu

Zapetljana kosa je jedan od najfrustrirajućih i najzahtevnijih delova nege kose. Ali nemojte očajavati. U nastavku saznajte koji su to najčešći uzroci zamršene kose, kao i kako je raspetljati kada je kosa mokra, a kako kada je suva.

Šta uzrokuje zamršenu kosu?

– oštećena suva kosa;
– duga slaba kosa
– kosa oštećena izlaganju suncu i toploti bez prethodne zaštite;
– kovrdžava kosa
– vetar
– loša rutina spavanja;

saveti kako raspetljati kosuKoji je najbolji način za raspetljavanje kose?

Mokra kosa

Da biste raspetljali kovrdžavu kosu, operite kosu pa zatim nanesite balzam pa nežno raspetljavajte kosu prstima. Sa ravnom kosom, možete početi raspeljavanje sa delimično osušenom kosom peškirom ili vlažnom kosom koja je sveže oprana i kondicionirana. Koristeći češalj sa širokim zupcima ili četku za raspetljavanje, očešljajte kosu počevši od vrhova kose i postepeno do kraja.

Suva kosa

Izolujte zamršenu kosu i nanesite sprej za raspetljavanje na to područje. Potražite proizvode za kosu koji sadrže sastojke koji izglađuju pramenove i sprečavaju zapetljavanje kose: arganovo ulje, shea puter, kokosovo ulje, maslinovo ulje…. Utrljajte proizvod u čvor kose i nežno ga razdvojite prstima. Zatim, očešljajte kosu mokrom četkom ili češljem sa širokim zupcima da biste u potpunosti razradili čvorove.

Pet dodatnih brzih saveta koji će vam pomoći da sprečite da se vaša kosa uopšte zapetlja:

  • Spavajte na svilenoj jastučnici.
  • Koristite masku za kosu najmanje jednom nedeljno.
  • Zavežite kosu u gornji čvor pre spavanja.
  • Skratite ispucale krajeve.
  • Nosite kosu u pletenicama.

Bez obzira da li je vaša kosa duga ili kratka, kovrdžava ili ravna, prirodna ili farbana, verovatno ste morali da se nosite sa kosom koja je u nekoj fazi bila zapetljana u čvorove. Uz ove savete to će biti prošlost.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com