Inspiracija

Najbolje frizure Brižit Bardo

frizure Brižit Bardo

Šezdesetih godina francuska glumica, Brižit Bardo je osvojila svet. Podjednako su je volele i žene i muškarci, a nama je posebna inspiracija kada je reč o kosi. A ovo su njene najpoznatije frizure…

 

frizure Brižit BardoBrunette Bangs

Iako je postala poznata kao plavokosa dama mnogi ne znaju da je njena prirodna boja kosa upravo ova.

Headbands

Moramo da zahvalimo Brižit što je pomogla da se trend traka za glavu istakne u prvi plan tokom šezdesetih. Idealan način da se kosa nosi raspuštena, a da ne prekriva lice. Čak i danas devojke obožavaju da nose trake jer je to jednostavno rešenje kada se nema vremena za zahtevnije stilizacije frizura.

The Beehive

Jedna od njenih najprepoznatljivijih stilizacija kose. Iako je ova frizura postala trend tokom prikazivanja filma “Doručak kod Tifanija” gde ju je Odri nosila, ništa manje joj nije odolela ni Brižit. Volumen kose je ovde bio u fokusu.

 

frizure Brižit BardoUndone Updo

Kombinujući podignutu kosu na elegantan način, glumica je učinila ovaj look posebnim tako što je ostala verna svojim šiškama koje su davale na ženstvenijem izgledu.

The ’60s Pixie

Piksi krojevi su prvi put izašli na scenu još šezdesetih zahvaljujući britanskoj manekenki Tvigi. Frizura je bila toliko popularna da je Brižit zamenila i svoju plavu kosu za platinastu. Gotovo savršeno joj je pristajala.

The Half-up Bouffant

I naravno, njena polu podignuta kosa koja važi za njen zaštitni znak kada je reč o kosi. Ova frizura je danas popularna baš kao i tokom pedesetih godina kada je bila u trendu.

 

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com