Saveti

Tvoja sveže oprana kosa izgleda masno?

kako da ti kosa ne izgleda masno

Ukoliko si se pronašla u naslovu današnje teme bloga onda je ovo tekst za tebe. Iako si oprala svoju kosu i osušila je, ona izgleda masno. U nastavku teksta su saveti za tebe koje treba da primeniš.

kako da ti kosa ne izgleda masnoOperite kosu šamponom za masnu kosu

Nepravilni izbori proizvoda kao što su šamponi i balzami sa puno ulja rezultiraju masnim vlasištem. Najbolje bi bilo da pronađete šampon koji ne sadrži sulfate. Sulfati mogu uticati i na to da previše isuše i oštete kosu, imajte i to na umu. Tokom prvih nekoliko upotreba sulfatnog šampona, vaša kosa bi mogla da bude čista, ali s vremenom bi vaše vlasište moglo previše da proizvodi masnoću kako bi nadoknadilo suvoću.

Četkom prosušite kosu

Osušite vlažnu kosu visokokvalitetnom četkom od vepra, počevši od potiljka i uzdignite pramenove prema vrhu glave.

Koristite suvi šampon između pranja

Ako trenutno nemate vremena za pranje kose, nanesite malo suvog šampona na koren kose kako bi ona izgledala čisto. Ako ste neko ko ne može da zamisli ni jedan dan bez pranja kose jer vam pramenovi akumuliraju previše ulja suvi šampon vam se mora naći pod ruku. Možda zvuči čudno, ali što manje perete kosu, to će biti bolje. Ako treba da prolongirate pranje, naprskajte malo suvog šampona na koren da bi kosa izgledala čisto (čak i ako nije).

Nanošenje šampona aplikatorom

Uz pomoć aplikatora nanesite šampon direktno na kožu glave kružnim pokretima. Korišćenje odgovarajućih tehnika prilikom pranja možete sprečiti da vam koren izgleda masno.

Pranje četke za kosu

Četku za češljanje kose bi trebalo da peremo otprilike na dve nedelje, kako bi se sprečilo nagomilavanje nečistoće i proizvoda sa kose. Prljava četka za kosu, prljavi češalj ili pegla za kosu mogu distribuirati ulje i prljavštinu po kosi. Operite četku redovno kako biste izbegli širenje nečistoće.

Piling skalpa

Ukoliko imate masan skalp i kosu preporučljivo je da uradite piling kože glave makar jednom u dve nedelje. Pilinzi ne samo da su must have proizvod za masnu, iziritiranu kožu glave, već su takođe odlični za održavanje čistoće kose i kože glave.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com