Saveti

Saveti kako da kosa brže poraste

kako da kosa brže poraste

Mnoge pripadnice lepšeg pola imaju tu sreću da im je prirodno kosa bujna, jaka i u velikom broju slučajeva upravo one često imaju zavidno dugu kosu. Međutim, s druge strane neke od njih nemaju tu sreću da se mogu pohvaliti bujnom i dugom kosom. Upravo za njih otkrivamo nekoliko jednostavnih saveta koje im mogu pomoći da im kosa brže poraste i da u svoju svakodnevnu rutinu kada je reč o nezi kose primene sledeće trikove.

Kako da kosa brže poraste?

U okviru luksuzne linije za negu kose Kerastase za ovu temu ističe se linija RESITANCE EXTENTIONISTE.

extentioniste kerastase linija

 

I u okviru nje sledeći proizvodi:

  1. Kupka za kosu – kupka za jačanje kose iz korena
  2. Balzam za kosu – nega za jaku i otporniju kosu. Ovo moćno RESISTANCE EXTENTIONISTE mleko za kosu ima tu sposobnost da obnavlja kosu celom dužinom i pospešuje njen rast.
  3. Maska za kosu – RESISTANCE EXTENTIONISTE maska, intenzivna nega, za jačanje kose celom dužinom. Sadrži Creatine R™ tehnologiju, moćnu fuziju kreatina i ceramida + maleinsku (maleic) kiselinu – koja deluje na kosu od temena do vrha vlasi. Ostavljaju kosu jakom, otpornom, mekom i sjajnom.
  4. Serum za kosu – RESISTANCE EXTENTIONISTE serum za jačanje vlasi od korena. Ovaj umirujući RESISTANCE EXTENTIONISTE serum je lagane teksture, veoma koncentrovan aktivnim sastojcima i nutrijentima, pogodan i za osobe sa osetljivim skalpom.
  5. Leave in krema – Gel krema za negu i zaštitu kose od feniranja. Kosa je zdrava i sjajna.

Celokupna linija dostupna je u našem salonu u Belvilu.

Pored ove linije važno je da obratite pažnju i na to da primenite i ove savete:

Redovan odlazak kod frizera na šišanje

Da, zvuči možda čudno, ali ovo je prvo što će vam pomoći da vaša kosa počne brže da raste i da izgleda zdravo. Odlazak na šišanje je jako bitan jer ćete se tako rešiti svih isušenih i ispucalih krajeva koji sprečavaju da vam se kosa regeneriše i raste. Rascvetali krajevi kojih se niste rešili čine da vaša kosa gubi ne samo na dužini, nego i na svom sjaju, volumenu i glatkoći. Mnogi poznati frizeri predlažu da bismo na šišanje (skraćivanje krajeva oko pola cm) trebalo da odlazimo na 4-6 nedelja.

Koristite prirodna ulja za negu vaše kose

Odlazak u krevet sa neraščešljanom kosom može vam izgledati primamljivo kada ste umorni, ali pružanjem kosi nekoliko brzih  i lakih poteza može biti ključno za njeno zdravlje. Počevši od temena, koristite četku koja nije previše gruba, a potom nanesite neko od prirodnih ulja na teme kako bi kosa bila prirodno hidrirana. Ovaj jednostavan korak primenite svake večeri i to pomaže povećanju cirkulacije, što čini da vaša kosa bude zdravija.

Jedite zdraviju hranu

Imati dugu i jaku kosu ne zavisi samo od preparata koje koristite za njenu negu već i od toga šta ste uneli u svoj organizam od hrane. Da biste podstakli rast svoje kose morate je nahraniti “iznutra”. Potrudite se da povećate unos proteina hranom poput ribe, pasulja i orašastih plodova. Ako niste ljubitelj mesa potrudite se da proteine nadohnadite uz pomoć drugih namirnica. Nutricionisti ističu da pored namirnica bogatih proteinima treba da unosimo i one koje u sebi sadrže vitamine A, C, E kao i minerale poput cinka i gvožđa i omega 3 masnih kiselina jer su oni ključni za zdravu kosu.

Kreme za zaštitu od toplote

U svemu treba imati meru. Prestanite da prekomerno koristite razne alate za stilizovanje kose kao što su pegla i presa za kosu. Posavetujte se sa nama oko izbora kvalitetnih alata koji ne oštećuju kosu. Savetujemo vam da kada ih koristite uvek podesite temperaturu na srednju toplotu i obavezna je upotreba nekog preparata za zaštitu kose od toplote pre njihove upotrebe.

Budite oprezni kada četkate mokru kosu

Kosa je posebno podložna lomljenju kada je vlažna ali ako imate problem da kosu razmrsite onda koristite četku od prirodnih vlakana. Takođe i tehnika četkanja kose je bitna, prvo krenite od krajeva pa postepeno krenite ka temenu i nemojte četktati samo gornji nego i donji sloj kose.

Završite pranje kose hladnim mlazom vode

Ukoliko je temperatura vode sa kojom šamponirate i ispirate kosu nešto toplija to dovodi do njenog lomljenja i isušivanja. Smanjite temperaturu vode tokom ispiranja kose jer to ojačava vašu kosu.

Do neke nove teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com